Τρόμος στα σχολεία των ΗΠΑ: Με αλεξίσφαιρα σακίδια οι μαθητές

0
Τα αλεξίσφαιρα σακίδια έχουν γίνει η τελευταία τάση στα σχολεία στις ΗΠΑ, μια τραγική μόδα που ήρθε στη προσκήνιο μετά τα πολύνεκρα περιστατικά με πυροβολισμούς στις ΗΠΑ.

Στο κλίμα βίας που περιβάλλει την αμερικανική κοινωνία ανταποκρίνεται η αγορά των ΗΠΑ, με την πώληση αλεξίσφαιρων σακιδίων να αποτελεί την απόδειξη....
Η έξαρση της βίας και οι πυροβολισμοί σε δημόσιους χώρους έχουν κάνει τους Αμερικανούς να νιώθουν την ανάγκη να παραμένουν ασφαλείς και να προστατεύσουν τα παιδιά τους από τις σφαίρες.

Σε αυτό το πλαίσιο, ορισμένες εταιρείες επέλεξαν να μετατρέψουν τα κοινά σακίδια σε αλεξίσφαιρες ασπίδες που μπορούν να προστατεύσουν τους μαθητές.

Οι πιο δημοφιλείς μάρκες διαφημίζονται στο Διαδίκτυο, σε ιστότοπους όπως το Amazon, ενώ πωλούνται και στα σούπερ μάρκετ. Μεταξύ των εταιρειών που πωλούν αυτό το είδος προϊόντων είναι οι McArmor, ArmorMe και Masada Armor.

Η McArmor είναι επιχείρηση με έδρα τη Μπογκοτά και αναδύθηκε το 2012 μετά την επίθεση στο σχολείο Σάντι Χουκ, στο Νιουτάουν της πολιτείας Κονέκτικατ των ΗΠΑ, όπου έχασαν τη ζωή τους 20 παιδιά και 6 ενήλικες.

Πίσω από την εταιρεία βρίσκεται ο Κολομβιανός Μιγκέλ Καμπαγέρο, ο οποίος έκτοτε επικεντρώνεται στην εμπορία αλεξίσφαιρων προϊόντων. Τα αλεξίσφαιρα πουκάμισα και γιλέκα παρουσιάζουν τέτοια επιτυχία ώστε οι παραγωγοί τους δημιουργούν ρούχα και για ενηλίκους.

Η δεύτερη εταιρεία, ArmorMe, είναι ισραηλινή και δημιουργήθηκε από δύο πρώην στρατιώτες των Ενόπλων Δυνάμεων του Ισραήλ. Στις αρχές του 2019 ξεκίνησαν την πρώτη τους παραγωγή αλεξίσφαιρων σακιδίων με σύνθημα «Προστασία όπου κι αν πάτε».

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)