Η Δημοκρατία του Κυριάκου...

| Kafeneio™ |
Ρεβανσισμός, (ν)τροπολογίες, μέσα στη νύχτα για τη εκπαραθύρωση (φράση του δελτίου ειδήσεων του ΣΚΑΙ) της Βασιλικής Θάνου...

Το στοίχημα είναι να μην  θυμίζει τίποτα και κανείς, οτι πέρασε από την χώρα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Σαμαράς είχε...

φροντίσει να αφήσει τους "δικούς τους" σε καίριες θέσεις (κορυφαία παραδείγματα, Στουρνάρας, στην Τράπεζα Ελλάδος, Αβραμόπουλος, Επίτροπος).

Ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε την ηγεσία του Αρείου Πάγου δεν μπόρεσε να περάσει. Μόνο την Βασιλική Θάνου κατάφερε να τοποθετήσει στην Επιτροπή Ανταγωνισμού (θέση, στην οποία σημειωτέoν η ΝΔ είχε τοποθετήσει επίσης πρώην δικαστή, τον κ. Κυριτσάκη).

Ο επιτήδειος κύριος Γεραπετρίτης, στη νυχτερινή φωτογραφική τροπολογία, έθεσε ως κώλυμα την προηγούμενη θητεία σε κυβερνητική θέση, αλλά κανένα κώλυμα, στην ιδιότητα του δικαστή (γιατί, προφανώς, δικαστή θα τοποθετήσει στην θέση αυτή η κυβέρνηση).

Η μάσκα του πρωθυπουργού όλων των Ελλήνων έπεσε γρήγορα. Ο Πολάκης - εύκολος στόχος- ήταν η αρχή. Ακολουθεί η Θάνου και έπεται συνέχεια.

Η Δημοκρατία του Κυριάκου άρχισε να λειτουργεί με τα γνωστά -απεχθή- ακροδεξιά αντανακλαστικά, που υποτίθεται, τιθάσευσε ο ίδιος με ανοίγματα σε κεντρογενείς δυνάμεις (τους γνωστούς γυρολόγους που πάντα ενδημούσαν σ΄αυτό τον τόπο)...