Αμετανόητος ο Αμβρόσιος: "Παράσημο" η καταδίκη για τις δηλώσεις μου περί ομοφυλοφίλων

kafeneio sp

Επιμένει στις απόψεις του για τους ομοφυλόφιλους ο Αμβρόσιος. Γιατί επέλεξε να παραιτηθεί τώρα από την θέση του Αρχιερέα, μετά από 41 χρόνια στη Μητρόπολη Καλαβρύτων...


Αμετανόητος παρά την σε βάρος του καταδίκη από τη Δικαιοσύνη για τις δηλώσεις του περί ομοφυλοφίλων παραμένει ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος. Σε δηλώσεις του, μία ημέρα μετά την ανακοίνωση της παραίτησής του, ερωτηθείς, εάν έχει μετανιώσει, απάντησε αρνητικά.

"Δεν έχω κάνει κάτι που να έχω μετανιώσει", είπε χαρακτηριστικά, εξηγώντας ότι έχει ζητήσει συγγνώμη από τα πνευματικά παιδιά του, που είναι το ποίμνιό του, "για να είναι εντάξει με τη συνείδησή του".

"Το ευαγγέλιο είναι νόμος της ζωής μας, είναι ο νόμος του Θεού. Το Ευαγγέλιο καταδικάζει την ανώμαλη σχέση, σαφώς και κατηγορηματικώς. Όταν ο δούλος του θεού και ο υπηρέτης του νόμου του θεού εξαγγέλλει τις αλήθειες του ευαγγελίου δεν κάνει κάτι για το οποίο μπορεί να κατηγορηθεί", είπε, χαρακτηρίζοντας "παράσημο" την καταδικαστική απόφαση για παλαιότερες δηλώσεις του.

Δείτε στο βίντεο τις δηλώσεις του:



"Η ομοφυλοφιλία είναι εκτροπή από τους Νόμους της φύσεως! Είναι κοινωνικό κακούργημα! Είναι αμαρτία! Όσοι, λοιπόν, είτε την βιώνουν, είτε την υποστηρίζουν δεν είναι φυσιολογικοί άνθρωποι! Είναι αποβράσματα της Κοινωνίας! Ε, λοιπόν, αυτούς τους ξεφτυλισμένους, φτύστε τους! Αποδοκιμάστε τους! Μαυρίστε τους! Δεν είναι άνθρωποι! Είναι εκτρώματα της φύσεως!".

Τα παραπάνω λόγια "αγάπης" διατυπώθηκαν από τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιο, τον Δεκέμβριο του 2015. Για τις διατυπώσεις αυτές, ο Μητροπολίτης δικάστηκε στο Αίγιο και αθωώθηκε σε πρώτο βαθμό.

Στην απολογία του, ισχυρίστηκε τότε, πως "κανείς δεν έφτυσε κανέναν και κανείς δεν επιτέθηκε σε κανέναν επειδή το είπα εγώ". Ενώπιον του δικαστηρίου εμφανίστηκε αμετανόητος, εμμένοντας στις θέσεις του. Με αφορμή τα Pride και μία χαρακτηριστική φωτογραφία που έφερε μαζί του, η οποία απεικόνιζε έναν νεαρό ντυμένο ιερέα, είχε πει: "Αν είχα όπλο και με άφηνε ο νόμος θα το χρησιμοποιούσα να ξεμπερδεύουμε. Όλους αυτούς ο Θεός τους σιχαίνεται".

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αιγίου, εκδικάζοντας σε δεύτερο βαθμό την υπόθεση, έκρινε ένοχο τον Μητροπολίτη για τις δυο κατηγορίες (ρατσιστικές αναφορές και κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος), αποφασίζοντας την καταδίκη του, σε ποινή φυλάκισης 7 μηνών με τριετή αναστολή.