Παππάς: Η ΝΔ θα φάει τα μούτρα της με την υπόθεση της Θάνου...

kafeneio sp

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για την Βασιλική Θάνου και την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Αυτή τη φορά, ο Νίκος Παππάς κατηγόρησε τη ΝΔ ότι επιχειρεί να...

ελέγξει απολύτως την Αρχή με κομματικούς εγκάθετους.

«Το ζήτημα της αλλαγής των ήδη υπηρετούντων μελών της Επιτροπής Ανταγωνισμού είναι προφανές ότι δεν αφορά αποκλειστικά στο πρόσωπο της κ. Θάνου, όπως ήθελε να το παρουσιάσει η ΝΔ. Αφορά στη δική της κεκτημένη ταχύτητα να ελέγξει απολύτως την Αρχή με κομματικούς εγκάθετους», είπε ο κ. Παππάς μιλώντας στην ΕΡΤ.

Η επιλογή της ΝΔ να φέρει αυτή τη διάταξη λίγες ημέρες πριν από τον Δεκαπενταύγουστο, συνέχισε ο κ. Παππάς, «δεν είναι καθόλου αθώα, καθώς αναμένεται το πόρισμα της Επιτροπής για το τι συμβαίνει στο μονοπώλιο της διανομής του Τύπου». Επικαλούμενος την ευρωπαϊκή οδηγία 2019/1, η οποία ορίζει ότι οι όροι διορισμού και παύσης των μελών μιας αρχής πρέπει να είναι γνωστοί πριν το διορισμό τους, σημείωσε ότι «η ΝΔ θα φάει τα μούτρα της με αυτή την ιστορία. Ήδη καταδικάστηκε στο να υποστεί έναν ηθικό, νομικό και θεσμικό διασυρμό από τις πρώτες μέρες της θητείας τους».

«Η Επιτροπή Ανταγωνισμού είχε, δυστυχώς, ανεπαρκέστατο έργο επί θητείας Κυριτσάκη, ο οποίος είχε παρουσιαστεί από τα μέσα Ενημέρωσης ως φίλος της οικογένειας Μητσοτάκη και είχε ως διευθυντή του γραφείου του έναν άνθρωπο, ο οποίος ασκούσε ταυτόχρονα χρέη συμβούλου του κ. Μητσοτάκη» δήλωσε ακόμη ο κ. Παππάς, συμπληρώνοντας πως επρόκειτο για «μία θεμελιώδη σύγκρουση συμφερόντων»...

iefimerida.gr