Χάρτη με τουρκική υφαλοκρηπίδα από το Καστελόριζο έως την Κρήτη παρουσίασε ο Τσαβούσογλου

kafeneio sp
0
ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ

Χάρτη που εμφανίζει την τουρκική υφαλοκρηπίδα να εκτείνεται νότια του Καστελόριζου και της Ρόδου παρουσίασε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στην διάσκεψη των Τούρκων Πρέσβεων στην Άγκυρα... 


Ο συγκεκριμένος χάρτης, που φαίνεται και στο βίντεο της ομιλίας του Τούρκου ΥΠΕΞ, αγνοεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας και φθάνει μέχρι και την Κρήτη.

Στην ομιλία του ο Τούρκος υπουργός εξωτερικών ανέφερε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων ανά πάσα στιγμή και κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.

Είπε επίσης, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, ότι η πολιτική ισότητα και ασφάλεια των Τουρκοκυπρίων είναι απαραίτητη και, σε αυτή τη βάση, η Άγκυρα δεν αποκλείει κανένα μοντέλο λύσης.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε εποικοδομητικές και με καλές προθέσεις τις προτάσεις που υπέβαλαν οι Τουρκοκύπριοι. Σημείωσε εξάλλου ότι δεν υπάρχει λόγος να ξεκινήσει μια νέα διαδικασία, απλά και μόνο για να υπάρξει διαπραγμάτευση, χωρίς αποτέλεσμα.Ο κ. Τσαβούσογλου κάλεσε όλα τα μέρη στην Ανατολική Μεσόγειο να συνεργαστούν για την ευημερία της περιοχής και των λαών. Όπως τόνισε, η Άγκυρα τείνει χείρα φιλίας σε εκείνους που κάνουν το ίδιο προς την πλευρά της.

Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία έχει παρουσιάσει αντίστοιχους χάρτες και στο παρελθόν. Και ΕΔΩ μπορείτε να δείτε όλους τους χάρτες που η Τουρκία υποστηρίζει ότι υποδηλώνουν την τουρκική ΑΟΖ.Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)