Η κυνική ομολογία...

kafeneio sp
0

Σε μια ανατριχιαστική ομολογία προέβη χθες από το βήμα της Επιτροπής της Βουλής, όπου γινόταν η συζήτηση για το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών, ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης. Η ομιλία του αναφερόταν αποκλειστικά στο...

ζήτημα της εξόφθαλμα αντισυνταγματικής ρύθμισης, με την οποία επιχειρεί η κυβέρνηση να εκδιώξει από την Επιτροπή Ανταγωνισμού την πρόεδρό της, Βασιλική Θάνου.

Το επιχείρημα που πρόβαλε ως ατράνταχτο ο Αδ. Γεωργιάδης είναι ότι στο πρόσωπο της κ. Θάνου παραβιάζεται η απαιτούμενη έλλειψη «πολιτικής επιρροής» που απαιτείται για τη θέση αυτή. Αλλά, πού βασίζει ο Αδ. Γεωργιάδης τη βεβαιότητά του ότι πρόκειται για ένα πρόσωπο με «πολιτική επιρροή» και «κομματική εξάρτηση»;

Σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός, η κ. Θάνου υπήρξε «κομματικό» στέλεχος, επειδή πρόκειται για «ένα πρόσωπο, το οποίο διορίστηκε πρόεδρος του Αρείου Πάγου από μια κυβέρνηση», το οποίο «λόγω αυτής της θέσης διορίστηκε πρωθυπουργός υπηρεσιακός από μια κυβέρνηση» και «το οποίο στη συνέχεια πέρασε από τον Αρειο Πάγο στο γραφείο του πρωθυπουργού μιας κυβερνήσεως».

Μέσα σε λίγες λέξεις, ο υπερυπουργός τού Κυρ. Μητσοτάκη και αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ομολόγησε με κυνικό τρόπο το πώς αντιλαμβάνεται η νέα κυβέρνηση τη σχέση της με τους ανεξάρτητους θεσμούς. Ομολόγησε δηλαδή ο Αδ. Γεωργιάδης ότι θεωρεί την τοποθέτηση του οποιουδήποτε προέδρου του Αρείου Πάγου ως «κομματική» επιλογή.

Με αυτό τον τρόπο μάς εξήγησε και για ποιο λόγο το κόμμα του έδωσε λυσσαλέο αγώνα για την ανατροπή της αρχικής υπόδειξης από τη Βουλή των δικαστών που θα προορίζονταν για τις θέσεις του προέδρου και του εισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Ομολόγησε επιπλέον ο Αδ. Γεωργιάδης ότι θεωρεί «κομματική» την τοποθέτηση του προέδρου του Αρείου Πάγου στη θέση του υπηρεσιακού πρωθυπουργού. Αλλά αυτή υπήρξε επί δεκαετίες η συνταγματική λύση όλων των δημοκρατικών κυβερνήσεων που οδηγούνταν σε πρόωρες εκλογές.

Τέλος, ομολόγησε ότι το νομικό γραφείο του πρωθυπουργού είναι «κομματική» επιλογή, παραδεχόμενος ότι στα μάτια του κόμμα και κυβέρνηση είναι ένα και το αυτό. Η κυνική αυτή παραδοχή του Αδ. Γεωργιάδη εκθέτει το σύνολο της κυβέρνησης Μητσοτάκη και αποκαλύπτει πλήρως την ωμή επιχείρηση επιστροφής στο κομματικό κράτος της Δεξιάς...

efsyn.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)