Μετά τον καύσωνα έρχεται σημαντική πτώση της θερμοκρασίας

0
Και μετά τον καύσωνα και τα 40αρια ο καιρός επιφυλάσσει ακόμα μία ανατροπή καθώς η θερμοκρασία θα πέσει σημαντικά και θα σημειωθούν βροχές κυρίως στα ορεινά ης Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλονίκης.

Σημαντική πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία την Κυριακή σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), μετά την κορύφωση του κύματος ζέστης το Σάββατο.

Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ενώ τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις...
Πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών βροχών προβλέπεται κυρίως στα ορεινά της Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλονίκης.

Στην Αττική η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί από 25 έως 35 βαθμούς Κελσίου, στη Θεσσαλονίκη από 23 έως 30 βαθμούς Κελσίου, από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου στη Μακεδονία και τη Θράκη, από 24 έως 37 στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο, από 25 έως 32 στις Κυκλάδες και έως 35 στην Κρήτη και από 25 έως 36 βαθμούς Κελσίου στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι σε κεντρικό και βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, όπου βαθμιαία θα εξασθενήσουν.


Στο νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και πρόσκαιρα ισχυροί 6 μποφόρ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)