«Πάνε πίσω» οι προσλήψεις καθηγητών ειδικής αγωγής

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μίλησε στο Open TV, και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς και τους καθηγητές ειδικής αγωγής, τονίζοντας, για τους δεύτερους, πως «πάει πίσω».
«Έχουμε κύριο μέλημα δύο βασικά πράγματα. Βιβλία κι εκπαιδευτικό προσωπικό. Τα βιβλία σε Δημοτικά, Γυμνάσια, είναι στη θέση τους, στα Λύκεια θα είναι την πρώτη βδομάδα του Αυγούστου. Προκήρυξη για αναπληρωτές καθηγητές...
, δεν έχει γίνει: Πρώτα πρέπει να καταγράψουμε τα κενά και βάσει χαρτογράφησης θα καλύψουμε τα κενά. Δυστυχώς, δεν προλαβαίνουμε μέχρι τον Σεπτέμβρη. Για τους καθηγητές ειδικής αγωγής έχουμε επισπεύσει τις διαδικασίες, αλλά δεν θα ολοκληρωθεί πριν τον Σεπτέμβρη δυστυχώς, αλλά, εν μέσω χρονιάς», ήταν μερικά από τα λόγια της κυρίας Κεραμέως.

Υπενθυμίζεται πως η προηγούμενη Κυβέρνηση προχωρούσε κανονικά τις διαδικασίες για τις προσλήψεις στην ειδική από τον Σεπτέμβριο.

Επίσης, στα αξιοσημείωτα εντάσσεται το γεγονός ότι, πριν από λίγες μέρες, η ίδια η Υπουργός Παιδείας από το βήμα της Βουλής, στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων, δεν είχε κάνει «παράπονα» για την κατάσταση που είχε διαμορφωθεί από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ…