Μητσοτάκης: Θα ενημερώσω τη Βεστάγκερ για το ποιόν της Θάνου

kafeneio sp

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η διάταξη για την Επιτροπή Ανταγωνισμού θα περάσει όσο και εάν φωνάζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αιχμές Αλέξη Τσίπρα για εκδίωξη Θάνου λόγω των ερευνών που έκανε όσο ήταν πρόεδρος της Επιτροπής...


Η διάταξη που οδηγεί σε παραίτηση την πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού, Βασιλική Θάνου, προκάλεσε νέα σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα, με τον πρωθυπουργό να ξεκαθαρίζει ότι θα προχωρήσει η ψήφιση και εφαρμογή και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αφήνει νέες αιχμές για τα κίνητρα της κυβέρνησης.

Ο κ.Μητσοτάκης απαντώντας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και στην επίκληση του πορίσματος της επιστημονικής επιτροπής της Βουλής πως η επίμαχη τροπολογία αντίκειται στο δίκαιο της ΕΕ, δήλωσε ότι θα έχει επικοινωνία με την επίτροπο Ανταγωνισμού Μαργκρέτε Βεστάγκερ και είπε: “Θα της εξηγήσω αναλυτικά τον τρόπο με τον οποίο οι επιλογές σας παραβίασαν βάναυσα την ευρωπαϊκή υποχρέωση να αποκομματικοποιήσετε την επιτροπή, θα της μιλήσω όπως ήδη έχω κάνει εγγράφως για το ποιον της κ.Θάνου, η οποία έσπευσε να διοριστεί μία ημέρα μετά σύμβουλος του πρωθυπουργού παίρνοντας πίσω όσα η ίδια έλεγε”. Αφησε δε αιχμές και για άλλα μέλη της Επιτροπής Ανταγωνισμού και προανήγγειλε:

“Όταν εμείς θα κάνουμε την πρόταση μας για το νέο επικεφαλής της Επιτροπής -γιατί η διάταξη αυτή θα περάσει όσο και εάν φωνάζετε και η κ.Θάνου ό,τι και να λέει θα πάψει να είναι πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού- όταν δείτε την επιλογή μας θα καταλάβετε τι σημαίνει πραγματικά ακομμάτιστη επιλογή.”

Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος επιβεβαίωσε την προσχηματικότητα του κωλύματος για την κ.Θάνου, διότι όπως είπε αναφέρθηκε στη δική του θητεία στο νομικό γραφείο του τότε πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, αλλά εφόσον ένας δικαστής έχει τη δυνατότητα να αναλαμβάνει αυτή τη θέση σημαίνει ότι δεν ειναι θεση κομματικής επιλογής. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την άποψη ότι συνεπώς ουδέν μεμπτόν για την κ.Θάνου διότι αυτό λέει ο τυπικός λόγος που επικαλείται η ΝΔ.

Είπε επίσης απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό: “Επιβεβαιώσατε ότι αυτό που σας προβληματίζει δεν είναι εάν κατέχει αυτή τη θέση έχοντας κομματική ή πολιτική κρίση, αλλά το τι έκανε αυτό το διάστημα, όχι το παρελθόν της. Μας είπατε ότι έχει ασφαλιστικά μέτρα για το Άργος. Οταν επικοινωνήσετε με την κ.Βεστάγκερ μην ξεχάσετε να αναφερθείτε στο ότι ένας επιχειρηματίας έχει τόσα ΜΜΕ και το μόνο πρακτορείο διανομής τύπου και σχέσεις με το κόμμα και την οικογένεια σας.”