Ενα άκρως πολιτικό ζήτημα...

kafeneio sp

Εχουμε γράψει πολλές φορές ότι ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας και νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης είναι ασυγκράτητος. Αρκετές φορές έχασε το...

δίκιο του ακριβώς επειδή δεν είχε τον αυτοέλεγχο που χρειαζόταν.

Ωστόσο χθες στη Βουλή μίλησε επί της ουσίας και δεν παγιδεύτηκε από τα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα της κυβέρνησης, της οποίας ένα από τα πρώτα μελήματα ήταν να κινήσει τη διαδικασία άρσης της ασυλίας του, παραβιάζοντας και τους κοινοβουλευτικούς κανόνες.

Ο Π. Πολάκης μίλησε με έγγραφα και ντοκουμέντα για ένα συγκεκριμένο σύστημα που επί χρόνια λυμαινόταν τον δημόσιο κορβανά, προσφέροντας διαφόρων ειδών «υπηρεσίες», οι οποίες με τη σειρά τους μπήκαν στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης.

Η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση της Ν.Δ., στην περίπτωση του Π. Πολάκη, έδειξε περίσσια ευαισθησία. Εντελώς δυσανάλογη με εκείνη που έδειξε στην περίπτωση του Στ. Πουλή του ΚΕΕΛΠΝΟ, του οποίου τη μήνυση εναντίον του τέως αναπληρωτή υπουργού αναγνώρισε ως τεράστιο ζήτημα ώστε να προχωρήσει στην άρση της ασυλίας του.

Τη χαρακτηρίζουμε εντελώς δυσανάλογη επειδή η Ν.Δ., παρά το γεγονός ότι ο Στ. Πουλής διώκεται για τέσσερα κακουργήματα, αλλά και πλημμελήματα, δεν είχε κανένα ηθικό πρόβλημα να τον εντάξει στους υποψηφίους της στις πρόσφατες εκλογές.

Αντιλαμβάνεται κανείς πως το ζήτημα δεν είναι οι μηνύσεις εναντίον του Παύλου Πολάκη. Το ζήτημα είναι άκρως πολιτικό και προδιαθέτει -αρνητικά- τους πάντες για την πορεία που έχει επιλέξει να ακολουθήσει σε συγκεκριμένα ζητήματα η κυβέρνηση του Κυρ. Μητσοτάκη: για τη διαλεύκανση σκανδάλων, για την αναζήτηση των πολιτικών ευθυνών όπου υπάρχουν, για την απόδοση Δικαιοσύνης.

Οποιος έβλεπε χθες στα κυβερνητικά έδρανα τον υπουργό Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτη όση ώρα μιλούσε ο Π. Πολάκης και αράδιαζε έγγραφα επί εγγράφων για τα έργα και τις ημέρες του αμαρτωλού ΚΕΕΛΠΝΟ, θα διαπίστωνε ότι κάποια πράγματα είναι πολύ χοντρά για να τα καταπιεί κανείς και πολύ μεγάλα για να κρυφτούν κάτω από το χαλί.

Εξάλλου έχουν βάλει ένα στοίχημα οι δύο άνδρες για το πώς και αν θα αποδώσει το επιτελικό κράτος που ονειρεύεται ο Κυρ. Μητσοτάκης, στο οποίο υποβαθμίζεται ο ρόλος της ανεξάρτητης αρχής ελέγχου της δημόσιας Υγείας...

efsyn.gr