Πέμπτη και Παρασκευή η επιλογή της νέας ηγεσίας του Αρείου Πάγου...

kafeneio sp
0

Με την ακρόαση των υποψήφιων και τη διατύπωση γνώμης από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, αύριο και μεθαύριο, ξεκινά η διαδικασία της...

επιλογής της ηγεσίας του Αρείου Πάγου.

Οι έξι υποψήφιοι για την θέση του Προέδρου του Αρείου Πάγου που θα περάσουν αύριο στη μία το μεσημέρι από τη Διάσκεψη των Προέδρων, είναι οι αντιπρόεδροι του Αρείου Πάγου Αγγελική Αλειφεροπούλου, Γεώργιος Λέκας, Πηνελόπη Ζωντανού, Ιωσήφ Τσαλαγανίδης, Ειρήνη Καλού και Δήμητρα Κοκοτίνη.

Οι έξι υποψήφιοι για την θέση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, που θα περάσουν από ακρόαση μεθαύριο Παρασκευή,είναι οι αντιεισαγγελείς: Δημήτριος Δασούλας, Χαράλαμπος Βουρλιώτης, Βασιλική Θεοδώρου, Ευσταθία Σπυροπούλου και Παναγιώτης Καραγιάννης.

Την επόμενη εβδομάδα πιθανότατα θα συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο προκειμένου να προχωρήσει στις τελικές επιλογές για την πλήρωση των θέσεων του νέου προέδρου και του νέου εισαγγελέα του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο αυτές θέσεις παραμένουν κενές από τις 30 Ιουνίου, καθώς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, δεν είχε υπογράψει το Προεδρικό Διάταγμα για τον διορισμό της Ειρήνης Καλού για τη θέση της προέδρου του Αρείου Πάγου και της Δήμητρας Κοκοτίνη για τη θέση της εισαγγελέως του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας, που είχαν επιλεγεί από την προηγούμενη κυβέρνηση...

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)