Βιδώνουν μέχρι και τα τασάκια...

kafeneio sp
1

...προκειμένου να τηρηθεί ο αντικαπνιστικός τους νόμος...

Την παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα προκάλεσε η φωτογραφία του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη από το καφενείο της Βουλής όπου...

διακρίνονταν αναμμένα τσιγάρα σε τασάκι.

Μετά και την αντίδραση του επικεφαλής της ομάδας εμπειρογνωμόνων για τον έλεγχο του καπνίσματος Παναγιώτη Μπεχράκη που ζήτησε την επιβολή ποινών στον κ. Πολάκη και το καφενείο της Βουλής, ο κ. Τασούλας, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ ξεκαθάρισε ότι οι παραβάτες δεν θα μείνουν ατιμώρητοι.

Ο πρόεδρος της Βουλής ενημέρωσε τον ιδιοκτήτη του καφενείου της Βουλής για δύο παλαιότερες εγκυκλίους πρώην Γενικών Γραμματέων της Βουλής το 2011 και φέτος επί ΣΥΡΙΖΑ, που αφορούν την εφαρμογή της αντικαπνιστικής τακτικής στη Βουλή.

Όπως αναφέρεται σε αυτές, θεωρείται συνυπεύθυνος για τους παραβάτες και τιμωρείται με πρόστιμο από 500 ευρώ, που μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε ανάκληση της άδειάς του εάν το φαινόμενο επαναλαμβάνεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ίδιου Μέσου, από τη Δευτέρα τα τασάκια που βρίσκονται στον μοναδικό μικρό χώρο καπνιζόντων έξω από το καφενείο της Βουλής θα βιδωθούν και δεν θα είναι δυνατή η μετακίνησή τους στο εσωτερικό.

Ο πρόεδρος της Βουλής, διαπίστωσε ότι υπάρχει κενό ως προς την τιμωρία παραβατών βουλευτών, την οποία εξετάζει εάν θα αντιμετωπίσει με αλλαγή του Κανονισμού της Βουλής ή του Κανονισμού Δεοντολογίας των μελών της εθνικής αντιπροσωπείας.

Οι προειδοποιήσεις του κ. Τασούλα αφορούσαν επίσης και υπηρεσιακούς παράγοντες και υπαλλήλους της Βουλής που θα πρέπει να συμμορφωθούν με την απαγόρευση καπνίσματος στα γραφεία και τους κλειστούς χώρους...

skai.gr

Δημοσίευση σχολίου

1Σχόλια
  1. Ο νόμος αυτός ΔΕΝ είναι ο αντικαπνιστικός ΤΟΥΣ!!!Είναι νόμος του κράτους και αφορά όλους ΜΑΣ!!!
    Ένας νόμος που ισχύει 9 χρόνια και δυστυχώς δεν εφαρμόστηκε ΠΟΤΕ!!! Στη μοναδική χώρα στην Ε.Ε και όχι μόνο.
    Τουλάχιστον αγαπητό καφενείο ας συμφωνήσουμε στα αυτονόητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου