Σπαζοκεφαλιά για τη Φώφη το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ...

kafeneio sp
0

Σε σπαζοκεφαλιά εξελίσσεται για τη Φώφη Γεννηματά το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ το οποίο ήταν να διεξαχθεί στο τέλος του έτους. Αυτό βέβαια - πλέον - μόνο σίγουρο δεν είναι καθώς στην ηγεσία του...

ΚΙΝΑΛ υπάρχει προβληματισμός για τις προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες αυτό θα διεξαχθεί, ώστε να μη δημιουργηθεί εσωκομματικό πρόβλημα αλλά και… ζήτημα ηγεσίας.

Στην πραγματικότητα η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ φέρεται να ψάχνει τρόπους αναβολής του συνεδρίου, όμως ούτε και αυτό είναι κάτι εύκολο αφού επικρατεί διχασμός στα κορυφαία στελέχη. Ο υπεύθυνος οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Σαλαγιάννης επιμένει ότι το συνέδριο πρέπει να γίνει καθώς υπάρχει και τραπεζικό ζήτημα που αφορά στις δανειακές υποχρεώσεις του κόμματος που πρέπει οργανωτικά να λυθεί. Επιπλέον, άλλα στελέχη σημειώνουν ότι θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο για την ηγεσία να πάρει πίσω την απόφαση για διεξαγωγή του συνεδρίου.

Η Φώφη Γεννηματά όμως έχει σοβαρούς λόγους να μη θέλει να γίνει τελικά το συνέδριο καθώς η θητεία της ως προέδρου του ΠΑΣΟΚ έχει λήξει. Και μπορεί να έχει εκλεγεί πρόσφατα από τη βάση ως επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, φοβάται όμως μήπως το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ δώσει την αφορμή στους εσωκομματικούς της αντιπάλους να την αμφισβητήσουν, κάτι που δεν μπορούν ευθέως να κάνουν στο πλαίσιο του ΚΙΝΑΛ.

Επιπλέον, το συνέδριο εφόσον γίνει θα ανοίξει ουσιαστικά και την συζήτηση για το μέλλον του χώρου γενικότερα σπρώχνοντας το ΚΙΝΑΛ πιο βαθιά στην εσωστρέφεια. Μάλιστα, αναμένεται να δοθεί μάχη και για τη «μαρκίζα» καθώς στο εσωτερικό του ΚΙΝΑΛ υπάρχει ήδη σε εξέλιξη ένας διαξιφισμός που αφορά στο όνομα, δηλαδή την επιστροφή στο «ΠΑΣΟΚ» ή τη διατήρηση του «Κινήματος Αλλαγής».

Μία σκέψη που επικρατεί είναι το συνέδριο να γίνει αλλά να έχει περισσότερο πανηγυρικό χαρακτήρα, χωρίς δηλαδή να γίνουν οι εκλογικές διαδικασίες για πρόεδρο και κεντρική επιτροπή. Εκτιμάται, ωστόσο, ότι αυτό μπορεί να φέρει περισσότερες αντιδράσεις από το να μη γίνει καθόλου το συνέδριο.

Προς το παρόν πηγές του ΠΑΣΟΚ, διαρρέουν ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα σε σχέση με τις ανακοινώσεις που έχουν γίνει για το συνέδριο. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει κάνει συνέδριο εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Μάλιστα παρότι είχε ανακοινωθεί έκτακτο συνέδριο από τον Απρίλιο του 2017 αυτό ουδέποτε έγινε με τις εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ να δίνουν «πάτημα» για διαρκείς αναβολές.

Κάποιοι εκτιμούν ότι η Φώφη Γεννηματά θα χρησιμοποιήσει την Προγραμματική Συνδιάσκεψη για την Σοσιαλδημοκρατία που έχει εξαγγελθεί για το φθινόπωρο, ώστε να θέσει αυτή την ατζέντα των ζητημάτων για τα οργανωτικά και πολιτικά ζητήματα. Σε μια τέτοια περίπτωση θα μπορεί να πάει με ασφάλεια στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. Προς το παρόν πάντως αυτό βρίσκεται στον «αέρα».

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)