«Είμαι εδώ για τις σχέσεις μας και όχι για πλεονάσματα και στόχους»

Μητσοτάκης: Ετοιμάζουμε μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα με τη Γερμανία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαρίστησε τον γερμανικό λαό «για την κατανόηση», ενώ όπως είπε, μετέφερε στην κ. Μέρκελ τη «διάθεση της κυβέρνησης για βαθιές και διαρθρωτικές αλλαγές».

«Αυτές θα γίνουν από εμάς για εμάς», τόνισε χαρακτηριστικά ο Έλληνας πρωθυπουργός. «Είμαι εδώ για τις σχέσεις μας και όχι για πλεονάσματα και στόχους», ανέφερε.


«Ετοιμάζουμε», συνέχισε, «ένα μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα με τη Γερμανία. Θα παρουσιάσουμε μαζί με την καγκελάριο ένα φιλόδοξο σχέδιο για την πράσινη οικονομία».

Ο Έλληνας πρωθυπουργός έκανε λόγο για «λύσεις συμφέρουσες για την Ελλάδα και τη Γερμανία».

Όπως ανέφερε επίσης ο κ. Μητσοτάκης στη συζήτησε τέθηκε επίσης η κλιματική αλλαγή, το προσφυγικό. «Να γίνουν ανθρώπινες οι συνθήκες», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

«Να εργαστούμε μαζί γιατί τα σύνορα της Ελλάδας είναι τα σύνορα της Ευρώπης», πρόσθεσε.

Με την Άνγκελα Μέρκελ συζήτησαν επίσης «για την Τουρκία για το Κυπριακό».
«Συμφωνούμε ότι είναι απαράδεκτες οι ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο», επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τη Γερμανίδα Καγκελάριο στην Αθήνα.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους για τους στόχους για τα πρωτογενή πλεονάσματα, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τους δημοσιονομικούς στόχους για το 2019 και 2020.

«Πρώτα θα κερδίσουμε την αξιοπιστία και μετά θα συζητήσουμε ζητήματα πλεονάσματος και χρέους», διεμήνυσε ο κ. Μητσοτάκης.

Εξήγησε ότι στόχος του είναι να κερδίσουμε την πολιτική αξιοπιστία «ως μια μεταρρυθμιστική κυβέρνηση που επαναφέρει το ζήτημα της ανάπτυξης στην πρώτη γραμμή».