Ανασύνταξη με τη Νεολαία μπροστά...

kafeneio sp

Αργά αλλά σταθερά ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία οργανώνει την επόμενη μέρα, και στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η αναβάθμιση του ρόλου της Νεολαίας του κόμματος. Αυτό...

συμφωνήθηκε άλλωστε στη συνάντηση που είχε μαζί τους ο Αλέξης Τσίπρας πριν από λίγες μέρες.

Ειδικότερα, στη συνάντηση αυτή δρομολογήθηκε και η διοργάνωση του Φεστιβάλ της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα στις 27, 28, 29 Σεπτεμβρίου, όπου αναμένεται με ενδιαφέρον η ομιλία του προέδρου Αλέξη Τσίπρα, καθώς θα συμπέσει χρονικά με την έναρξη των διαδικασιών για την ανασυγκρότηση του κόμματος. Στον ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζουν τη δυναμική της νεολαίας, όπως αποτυπώθηκε στις πρόσφατες εκλογές, όπου το κόμμα κατάφερε να έρθει πρώτο στις προτιμήσεις των νέων στις ηλικίες από 17 έως 24.

Την ίδια ώρα και σε ό,τι αφορά το θέμα της διεύρυνσης και της εγγραφής νέων μελών, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης σε άρθρο του στην εφημερίδα «Documento» μεταξύ άλλων σημείωνε πως «τα μέλη για εμάς δεν είναι απλώς και μόνο ένας αριθμός μητρώου, αλλά η κατάκτηση, μέσα από την ένταξη στην οργάνωση, μιας ουσιαστικής πολιτικής σχέσης. Με δυο λόγια, θέλουμε πολλά νέα μέλη με ουσιαστικά δικαιώματα και όχι απλώς νέους followers».

Επιπρόσθετα, ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «πρέπει να διαμορφώσει την ταυτότητα μιας νέας πληθυντικής Αριστεράς της εποχής μας, που θα ενσωματώνει τις πιο δημιουργικές ιδέες και επεξεργασίες όλων των δυνάμεων της ευρύτερης Αριστεράς και του προοδευτικού χώρου».

Δυναμική αντιπολίτευση

Από την πλευρά της, σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Εθνος της Κυριακής», η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου δήλωσε μεταξύ άλλων πως «επιλογή μας είναι η προγραμματική και δυναμική αντιπολίτευση στη Βουλή και την κοινωνία, στους χώρους δουλειάς και στα κινήματα», σημειώνοντας παράλληλα ότι το αποτέλεσμα των εκλογών «εδραιώνει τη στρατηγική θέση του σχήματος ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ως βασικού πυλώνα του προοδευτικού αριστερού χώρου.

Ο ελληνικός λαός έδωσε στον ΣΥΡΙΖΑ τη θέση μιας ισχυρής αντιπολίτευσης και την αναγνώρισή του ως βασικού κορμού του προοδευτικού αριστερού πόλου».

Δημήτρης Τερζής

efsyn.gr