«Οι καλές ημέρες δυστυχώς δεν είναι εγγυημένες»

kafeneio sp
0

«Οι καλές ημέρες δυστυχώς δεν είναι εγγυημένες. Οι επιλογές του πρωθυπουργού θα μπορούσαν να πλήξουν τις πιθανότητες της Ελλάδας να ανταποκριθεί στους...

δημοσιονομικούς στόχους που έχουν θέσει οι πιστωτές της» αναφέρει σε δημοσίευμά του ο Economist.

Το περιοδικό σχολιάζει πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπόσχεται φοροελαφρύνσεις για πολίτες και επιχειρήσεις χωρίς να περικόψει επιδόματα, ενώ θα προχωρήσει σε προσλήψεις και όχι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, γεγονός που προκαλεί νευρικότητα στους πιστωτές, ενώ τον χαρακτηρίζει άπειρο και παράλληλα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τα επόμενα βήματα.

«Οι καλές ημέρες δυστυχώς δεν είναι εγγυημένες. Οι επιλογές του πρωθυπουργού θα μπορούσαν να πλήξουν τις πιθανότητες της Ελλάδας να ανταποκριθεί στους δημοσιονομικούς στόχους που έχουν θέσει οι πιστωτές της» αναφέρει, ενώ προσθέτει: «Οι οικονομολόγοι φοβούνται ότι ο σχετικά άπειρος κ. Μητσοτάκης ενδεχομένως να υπερεκτιμά την ικανότητα της κυβέρνησής του να ξυπνήσει την κοιμώμενη γραφειοκρατία και να προωθήσει μεταρρυθμίσεις».

Ο “Economist” αναγνωρίζει πάντως ότι οι αγορές έχουν μέχρι στιγμής δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση, θυμίζοντας ότι στις 16 Ιουλίου η Ελλάδα εξέδωσε το πρώτο επταετές ομόλογο από το 2010.

Ωστόσο, προειδοποιεί πως «το να κερδίσει την εμπιστοσύνη της Ε.Ε. και του ΔΝΤ θα είναι πιο δύσκολο», επικαλούμενος και την επιφυλακτική απάντηση της Άνγκελα Μέρκελ σε σχετική ερώτηση: «Θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα».

Σύμφωνα με το περιοδικό, η επιθυμία της κυβέρνησης να επιταχύνει την ανάπτυξη μειώνοντας τους φόρους είναι ριψοκίνδυνη, σημειώνοντας πως τόσο η μείωση του ΕΝΦΙΑ όσο και η μείωση του φορολογικού συντελεστή για τα εταιρικά κέρδη θα εφαρμοστούν από τον Σεπτέμβριο, τέσσερις μήνες νωρίτερα από ό,τι αρχικά υπολογιζόταν, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες μειώσεις φόρων το 2020...

thefact.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)