Κατρακυλάει η στερλίνα, σε χαμηλό 30 μηνών...

kafeneio sp
0

Σε χαμηλό 30 μηνών υποχώρησε σήμερα η στερλίνα, καθώς υφίσταται πιέσεις από το ισχυρότερο δολάριο και τις νέες ανησυχίες ότι η Βρετανία μπορεί να αποχωρήσει από την...

Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Οκτωβρίου χωρίς συμφωνία.

Η λίρα βυθίστηκε στο επίπεδο του 1,2101 δολαρίου κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης της στην Ασία, το χαμηλότερο από τον Ιανουάριο του 2017, αφού η αμερικανική κεντρική τράπεζα (Fed) μείωσε τα επιτόκια αλλά ο επικεφαλής της Τζερόμ Πάουελ δήλωσε ότι η κίνηση αυτή ίσως να μην σηματοδοτήσει την έναρξη ενός μεγάλου κύκλου χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής.

Το βρετανικό νόμισμα κινείτο πριν από λίγο στο επίπεδο του 1,2118 δολαρίου. Έναντι του ευρώ, η στερλίνα υποχώρησε κατά 0,1% στις 91,165 πένες.

Η λίρα έχασε πάνω από το 4% της αξίας της τον Ιούλιο, αφού ο νέος πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δεσμεύθηκε να οδηγήσει την ΕΕ εκτός ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου με ή χωρίς μια μεταβατική συμφωνία. Αυτό προκάλεσε πανικό στους επενδυτές ότι η Βρετανία βρίσκεται σε πορεία άτακτου Brexit.

«Η στερλίνα συνεχίζει να είναι ιδιαίτερα ευάλωτη σε περαιτέρω κλιμάκωση της έντασης του Brexit και αναμένουμε ότι η αγορά τις επόμενες εβδομάδες πιθανόν θα προεξοφλήσει μεγαλύτερες πιθανότητες για μια ‘μη συμφωνία’», σχολίασε ο Ρότζερ Χάλαμ, επικεφαλής επενδύσεων συναλλάγματος στη JP Morgan Asset Management...

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)