Πυροσβεστική Υπηρεσία: Μέσα σε 24 ώρες ξέσπασαν 56 δασικές πυρκαγιές

0
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο αρχικό τους στάδιο, όμως υπάρχουν και μέτωπα με σημαντικότερο αυτό στην Εύβοια,
Σε 56 ανέρχονται οι δασικές πυρκαγιές οι οποίες εκδηλώθηκαν μέσα σε 24 ώρες, από τις 7 μ.μ. τη Δευτέρα έως τις 7 μ.μ. την Τρίτη, όπως ανακοίνωσε η Πυροσβεστική.

Σύμφωνα με το σχετικό ανακοινωθέν, οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο αρχικό τους στάδιο, ενώ η σημαντικότερη φωτιά είναι αυτή ιές επιχείρησαν:...


796 πυροσβέστες,
347 οχήματα,
274 πυροσβέστες ως πεζοπόρα τμήματα,
22 πυροσβέστες με 10 οχήματα του Μηχανοκίνητου Ειδικού Τμήματος Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ),
30 εθελοντές και εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα,
περιοδικά επιχείρησαν όλα τα εναέρια μέσα δασοπυρόσβεσης.
Συνδρομή παρείχαν επίσης δύο ελικόπτερα, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, μηχανήματα έργου του Ελληνικού Στρατού καθώς και 56 υδροφόρες και 17 μηχανήματα έργου των Περιφερειών και των ΟΤΑ, 30 εθελοντές πυροσβέστες και εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα.


Σε ό,τι αφορά την πυρκαγιά στην Εύβοια, η οποία ξέσπασε στην περιοχή της Αγριλίτσας τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, η Πυροσβεστική ανέφερε ότι στο σημείο μετέβησαν ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος καθώς και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας.

Παράλληλα, το απόγευμα στάλθηκε αίτημα συνδρομής στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας, ο οποίος ανταποκρίθηκε και η χώρα μας θα ενισχυθεί με πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Κατά την Πυροσβεστική, διερευνώνται τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Η Πυροσβεστική καλεί τους πολίτες:

Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει εκδήλωση πυρκαγιάς
Να παρακολουθούν τις πληροφορίες για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών που είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα και στους επίσημους λογαριασμούς του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Facebook και στο Twitter
Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιούν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199 ή στον Ευρωπαϊκό Αριθμό κλήσης 112.
Να είναι προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)