Διέρρευσαν οι πρώτες δορυφορικές εικόνες με τους S-400 – Συνεχής παρακολούθηση των Τούρκων από το Ισραήλ

| Kafeneio™ |
0
Του Ανδρέα Μουντζουρούλια

«Κατά πόδας» παρακολουθούν τις κινήσεις των Τούρκων οι Ισραηλινοί, επιστρατεύοντας μέχρι και δορυφόρους, όπου δείχνουν τους Τουρκικούς S-400.

Για άλλη μια φορά το Ισραήλ στέλνει μήνυμα στην Τουρκία, ενώ ο δορυφόρος ISI, κατέγραψε τις προσγειώσεις των Ρωσικών μεταγωγικών...

Επίσης στις δορυφορικές εικόνες βλέπουμε την διάταξη των οχημάτων που μεταφέρουν τους S-400, όπως και την βάση όπου προσγειώθηκαν.

Δείτε τις εικόνες από τον Ισραηλινό δορυφόρο:


Εικόνες από το Τουρκικό ΥΠΑΜ
ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ S-400
Ως την πιο σημαντική συμφωνία στην σύγχρονη ιστορία της Τουρκίας χαρακτήρισε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, αυτή που υπέγραψε η χώρα του με την Ρωσία για τα αντιπυραυλικά συστήματα S-400.
«Η πιο σημαντική συμφωνία στην ιστορία μας αυτή την στιγμή είναι η συμφωνία για τους S-400» είπε ο Ερντογάν σε δημοσιογράφους έξω από την προεδρική κατοικία στην Κωνσταντινούπολη, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Haberturk.
«Το ότι αγοράζουμε τους S-400 δεν σημαίνει ότι προετοιμαζόμαστε για πόλεμο. Τα συστήματα αεράμυνας έχουν σχεδιαστεί για να εξασφαλίσουν την ειρήνη και την ασφάλεια στην χώρα μας», δήλωσε.
Αναφερόμενος στο ζήτημα των F-35 και τις απειλές της Ουάσιγκτον ότι θα ακυρώσει τις παραδόσεις μετά την απόφαση της Άγκυρας να αγοράσει από την Ρωσία τους S-400 ο Ερντογάν δήλωσε ότι αυτά είναι δύο διαφορετικά ζητήματα.
«Οι S-400 είναι ένα ζήτημα και τα μαχητικά F-35 είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα. Μέχρι σήμερα έχουμε καταβάλει 1,4 δισ. δολάρια για τα μαχητικά F-35. Αν η Τουρκία αποκλεισθεί από το πρόγραμμα τότε το κόστους κάθε αεροσκάφους μπορεί να φτάσει τα 7-8 εκατομμύρια δολάρια… Αυτή δεν είναι εύκολη απόφαση [για την Ουάσινγκτον]», πρόσθεσε.

Σε αντίθετη περίπτωση είπε πως οι ΗΠΑ θα πρέπει να επιστρέψουν τα χρήματα στην Τουρκία.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)