Δίκη Χρυσής Αυγής: "Δεν είδα διαπληκτισμό στο Κοράλλι" λέει ο Τσαλίκης

kafeneio sp
0

Ο Λ. Τσαλίκης απολογούμενος στη δίκη της Χρυσής Αυγής, υποστήριξε πως ο ίδιος όσο ήταν παρών στην καφετέρια "Κοράλλι" δεν είδε κανέναν να ενοχλεί τον Ιω. Άγγο...


Στο «άδειασμα» του Ιω. Άγγου, του συγκατηγορούμενού του στη δίκη της Χρυσής Αυγής που απολογούμενος υποστήριξε πως δέχθηκε οχλήσεις από την παρέα του Παύλου Φύσσα μέσα στην καφετέρια «Κοράλλι», προχώρησε ο Λ. Τσαλίκης. Αρνήθηκε πως τους ενόχλησαν όσο βρισκόταν ο ίδιος στην καφετέρια, εξηγώντας ότι ο Ιω. Άγγος του μετέφερε πως πριν εμφανιστεί ο Λ. Τσαλίκης είχε γίνει φασαρία.

Ο κατηγορούμενος για συνέργεια στη δολοφονία του Π. Φύσσα και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση κατά την απολογία του, ακολούθησε την ίδια υπερασπιστική γραμμή με την πλειοψηφία, λέγοντας με τη σειρά τους εκτός από το «Κορράλι» όπου πήγε για να παρακολουθήσει έναν ποδοσφαιρικό αγώνα με τον Ιω. Άγγο, δεν βγήκε από το σπίτι του το βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου του 2013.

Συγκεκριμένα, κατέθεσε πως όταν έφτασε στο καφέ, ο Ιω. Άγγος του είπε πως η παρέα που καθόταν πίσω του, τον κοιτούσε επίμονα, ενώ νωρίτερα είχαν σχολιάσει τη μπλούζα της Χρυσής Αυγής που φορούσε. «Δεν έδωσα σημασία. Όσο ήμουν εκεί δεν μας ενόχλησε κανεις... Δεν έγινε κανένας διαπληκτισμός» υπογράμμισε ο Λ. Τσαλίκης, υποστηρίζοντας πως με την ολοκλήρωση του αγώνα επέστρεψε σπίτι του, που βρίσκεται 50 μέτρα μακριά από την καφετέρια.

Ο Λ. Τσαλίκης, που δήλωσε ότι είχε ελάχιστες σχέσεις με τη Χρυσή Αυγής -κυρίως συμμετοχή σε διανομές τροφίμων «γιατί είχε οικονομικές δυσκολίες»- ανέφερε πως αφού επέστρεψε δεν ξαναβγήκε από το σπίτι, και μόνο προχώρησε σε μερικές τηλεφωνικές κλήσεις με συγκατηγορούμενούς του. Μάλιστα, ανέφερε ότι είχε δανείσει τη μηχανή του σε ένα γείτονά του ο οποίος του την επέστρεψε περίπου μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα λέγοντας του πως στην Τσαλδάρη έγινε φασαρία, «μάλλον για το ποδόσφαιρο».

Ο Λ. Τσαλίκης ισχυρίστηκε πως μίλησε τηλεφωνικά μέχρι λίγο μετά τη μία με τον Ιω. Άγγο, και με τον Ελπ. Καλαρίτη, εμμένοντας ατον ισχυρισμό του τελευταίο κατηγορούμενου ότι μίλησαν για τα ... καναρίνια τους. Πρόκειται για τοποθέτηση του Αλ. Καλαρίτη που χθες προκάλεσε την αντίσταση του Γ. Τσακανίκα, λέγοντας ότι δεν γίνεται να έχουν ειπωθεί τέτοια πράγματα καθώς κι ότι «ο καθένας θα πρέπει να αναλαμβάνει τις ευθύνες τους».

«Είναι χόμπι ασχολούμαι 15 χρόνια με τα καναρίνια» επέμεινε ο Λ. Τσαλίκης, ωστόσο δεν μπόρεσε να εξηγήσει πως βρέθηκε κατηγορούμενος στην υπόθεση αλλά και γιατί μεταξύ απλών έχει στείλει μήνυμα σε συγκατηγορούμενό του με περιεχόμενο «παρακολουθούν τα τηλέφωνα. Προσοχή».

Παράλληλα, ο Λ. Τσαλίκης ανέφερε ότι δεν γνώριζε τον Παύλο Φύσσα και πως ενημερώθηκε σχετικά από τα μέσα ενημέρωσης. «Την επόμενη έμαθα ότι έγινε η δολοφονία του συγκεκριμένου παλικαριού. Όταν γύρισα από τη δουλειά η γυναίκα μου, μου έδειξε τις φωτογραφίες της Χρυσής Αυγής στην τηλεόραση» είπε, διευκρινίζοντας πως δεν επικοινώνησε με κανέναν για να μάθει περισσότερες λεπτομέρειες, καθώς «ήμουν κι εγώ χαμένος, σοκαρισμένος γιατί έγινε μια δολοφονία στη γειτονία μου».

Πρόεδρος: Δεν νιώσατε την ανάγκη να μάθετε περισσότερα;

Κατηγορουμενος: Μετά από δυο - τρεις μέρες είδα τον Ιω. Άγγο και τον ρώτησα και μου είπε «ό,τι ξέρεις δεν ξέρω παραπάνω» και εγώ του απάντησα «δεν θέλω να μου πεις τίποτα». Δεν ήθελα να δώσω σημασία στην κουβέντα .... Δεν ήθελα να μιλήσω με κανέναν,τους έβαλα όλους σε απόσταση.

Πρ: Γιατί;

Κατηγ: Επειδή ανήκαν στη Χρυσή Αυγή και με ενοχλούσαν όσα έλεγαν γιατί έπαιρνε η μπάλα και εμένα, γιατί ανέφεραν πως ήμουν και εγώ στην καφετέρια.

Πάρεδρος: είστε κατηγορούμενος για βαριά αδικήματα και δεν θέλατε να μάθετε τι έγινε; Δεν μου φαίνεται αληθοφανές.

Κατηγ: θέλω να ξεφύγω...

Πάρεδρος: πώς;

Κατηγ: μέσω της Δικαιοσύνης, εσείς ξέρετε την αλήθεια. Δεν θέλω να ακούσω τι λένε οι συγκατηγορούμενοι μου.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)