Τι γράφουν τα τουρκικά ΜΜΕ για τη νίκη Μητσοτάκη

| Kafeneio™ |
«Ουδέτερα» τα σχόλια του τουρκικού Τύπου για τη νίκη της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη στις εθνικές εκλογές.

Οι ελληνικές εκλογές και η νίκη της ΝΔ βρίσκονται σήμερα σε όλα σχεδόν τα πρωτοσέλιδα του τουρκικού Τύπου, ενδεικτικό της σημασίας που αποδίδεται στις εξελίξεις και την αλλαγή ηγεσίας στη γείτονα χώρα, Ελλάδα....
, ενώ τονίζεται ιδιαιτέρως και το γεγονός ότι ο Τούρκος πρόεδρος ήταν ο πρώτος που συνεχάρη τον νέο Έλληνα πρωθυπουργό.

Παράλληλα, δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην ήττα του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος ως πρωθυπουργός ήταν ένα ιδιαίτερα αγαπητό πρόσωπο και είχε προκαλέσει πολλά θετικά σχόλια και στον Τύπο, αλλά και στην τουρκική κοινή γνώμη, εδώ και 4 χρόνια.

Τα τουρκικά ΜΜΕ δείχνουν μία… έκπληξη για την εξέλιξη της πολιτικής πορείας του κ. Τσίπρα, ωστόσο υποδέχονται και τη νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη, τον οποίο «συστήνουν» στην τουρκική κοινή γνώμη ως αδελφό της πρώην υπουργού Εξωτερικών, Ντόρας Μπακογιάννη, ένα όνομα επίσης γνωστό στην Τουρκία.

Γενί Σαφάκ – Στην πρώτη σελίδα: «Έχασε ο Τσίπρας»


Τουρκιέ – Στην πρώτη σελίδα: «Αυτοδυναμία από τον δεξιό Μητσοτάκη – Συνετρίβη στην κάλπη ο Τσίπρας»

Σαμπάχ – «Η κεντροδεξιά στην Ελλάδα κέρδισε την αυτοδυναμία με τον Μητσοτάκη στην Ελλάδα – Ο Ερντογάν τον κάλεσε και τον συνεχάρη»

NTV – «Συγχαρητήρια από το ‘παλάτι’ στον Μητσοτάκη»

Σοζτζού – «Απογοήτευση Τσίπρα στις πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα»

TRT – «Νικητής των εκλογών στην Ελλάδα ο Μητσοτάκης»

Τζουμχουριέτ – «Ομιλία νίκης από τον νικητή των εκλογών στην Ελλάδα, τον Μητσοτάκη»

ΙΗΑ – «Νικητής των εκλογών στην Ελλάδα ο Μητσοτάκης»

Τα άλλα πρωτοσέλιδα
Γενί Σαφάκ: «‘Πολιορκία’ της Τουρκίας στην ανατ. Μεσόγειο – Απάντηση με drones»

Με πρωτοσέλιδο πηχυαίο τίτλο ‘Πολιορκία’ η φιλοκυβερνητική εφημερίδα ‘Γενί Σαφάκ’ αναφέρει σήμερα ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ, όπως οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η Ελλάδα και η Ιταλία με τη συνδρομή του Ισραήλ και των ΗΑΕ προσπαθούν να περικυκλώσουν την Τουρκία στην ανατολική Μεσόγειο, αλλά μπροστά σε αυτή την ‘πολιορκία’ η Άγκυρα απαντά με… μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Το δημοσίευμα αναφέρεται στην πτήση τουρκικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών χθες πάνω από την Κύπρο, πτήσεις που αποτελούν –κατά τη ‘Γενί Σαφάκ- και μήνυμα προς όλες αυτές τις χώρες αλλά και απάντηση στις προσπάθειες ‘πολιορκίας’ της Τουρκίας από το διεθνή παράγοντα στην περιοχή της ανατ. Μεσογείου. Σύμφωνα με τα τουρκικά δημοσιεύματα, τα τουρκικά drones πέταξαν πάνω από την Κύπρο για να προστατεύσουν παράλληλα τα τουρκικά γεωτρύπανα ‘Πορθητή’ και ‘Γιαβούζ’.

CNN Turk – Βίντεο με ‘Γιαβούζ’ και χάρτες που δείχνουν την πτήση των drones

ΧαμπέρΤουρκ – «Ο Τσίπρας άφησε την καρέκλα του στο Μητσοτάκη»

Μιλιέτ – «Προστασία των πλοίων στη Μεσόγειο από drones»

Το ίδιο θέμα προβάλει στην πρώτη της σελίδα σήμερα και η φιλοκ-κυβερνητική εφημερίδα ‘Μιλιέτ’, η οποία κάνει λόγο για 10 μη επανδρωμένα αεροσκάφη που θα παρακολουθούν συνεχώς το τουρκικό γεωτρύπανο ‘Πορθητής’ και το ερευνητικό πλοίο ‘Μπαρμπαρός’ γύρω από την Κύπρο.