Υψηλό σάκχαρο στο αίμα: Έξι συμπτώματα που πρέπει να προσέξετε

kafeneio sp
Το υψηλό σάκχαρο στο αίμα μπορεί να εμφανιστεί ακόμα και σε ανθρώπους που δεν πάσχουν από διαβήτη...

Παρουσιάζεται όταν το σώμα δεν παράγει ή δεν χρησιμοποιεί σωστά την ινσουλίνη, την ορμόνη που βοηθά στη μετατροπή των τροφών σε ενέργεια.

Το αποτέλεσμα είναι το άτομο να αισθάνεται μόνιμη κούραση, δίψα, να έχει θολή όραση και άλλα συμπτώματα.

Τα συμπτώματα δεν εμφανίζονται αμέσως και μπορεί να χρειαστούν ημέρες ή και εβδομάδες για να εξελιχθούν, καθώς τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα του ατόμου συνεχίζουν να αυξάνονται, σύμφωνα με την κλινική Mayo.

1. ΑΙΣΘΑΝΕΣΤΕ ΔΙΑΡΚΩΣ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΙ: ΤΑ ΥΨΗΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΣΑΚΧΑΡΟΥ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΝΙΩΘΕΤΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΥΠΟΤΟΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΙ. ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΚΥΤΤΑΡΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΗ ΓΛΥΚΟΖΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ.


2. ΘΟΛΗ ΟΡΑΣΗ: ΤΑ ΥΨΗΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΓΛΥΚΟΖΗΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΔΙΟΓΚΩΣΗ ΤΟΥ ΦΑΚΟΥ ΤΟΥ ΜΑΤΙΟΥ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΔΥΣΚΟΛΕΥΕΙ ΝΑ ΕΣΤΙΑΣΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ. ΕΑΝ ΑΦΕΘΕΙ ΧΩΡΙΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑ, Η ΘΟΛΗ ΟΡΑΣΗ ΛΟΓΩ ΥΨΗΛΟΥ ΣΑΚΧΑΡΟΥ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΑΠΩΛΕΙΑ ΟΡΑΣΗΣ.


3. ΣΥΧΝΟΟΥΡΙΑ: ΤΑ ΝΕΦΡΑ ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΦΙΛΤΡΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΣΣΕΙΑ ΓΛΥΚΟΖΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ. ΑΥΤΗ Η ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΓΛΥΚΟΖΗ ΑΠΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΟΥΡΑ, ΟΠΟΤΕ ΟΣΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΕΧΕΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ, ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΣΥΧΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΑΛΕΤΑ.



4. ΕΠΙΜΟΝΗ ΔΙΨΑ: ΟΙ ΣΥΧΝΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΑΛΕΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΥΞΗΣΟΥΝ ΤΗ ΔΙΨΑ. ΟΤΑΝ ΟΥΡΕΙΤΕ ΣΥΧΝΑ, ΤΟ ΥΓΡΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΣΤΟΥΣ ΣΑΣ ΘΑ ΑΠΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗ ΓΛΥΚΟΖΗ, ΠΡΟΚΑΛΩΝΤΑΣ ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΦΥΔΑΤΩΣΗ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΣΑΣ.


5. ΑΡΓΗ ΕΠΟΥΛΩΣΗ: ΤΟ ΥΨΗΛΟ ΣΑΚΧΑΡΟ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΕΠΙΒΡΑΔΥΝΕΙ ΤΗ ΡΟΗ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΕΥΕΙ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΕΠΟΥΛΩΣΗΣ. ΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ, ΟΙ ΠΛΗΓΕΣ, ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΟΥΝ.



6. ΧΡΟΝΙΟΙ ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΙ: ΤΟ ΥΨΗΛΟ ΣΑΚΧΑΡΟ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ ΤΙΣ ΟΡΜΟΝΕΣ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΡΟΛΟ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ. ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ, ΟΙ ΟΡΜΟΝΕΣ ΕΠΙΝΕΦΡΙΝΗ ΚΑΙ ΝΟΡΕΠΙΝΕΦΡΙΝΗ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΑΙΜΟΦΟΡΑ ΑΓΓΕΙΑ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΝΑ ΔΙΑΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΥΣ.