Ο Μητσοτάκης είπε ψέματα και για τον ΕΝΦΙΑ – Στον αέρα οι μειώσεις

| Kafeneio™ |
Έτοιμος να καταργήσει την μείωση του ΕΝΦΙΑ που είχε νομοθετήσει η προηγούμενη κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αποδεικνύοντας έτσι με το καλημέρα τα ψέματα που είχε πει προεκλογικά για να κερδίσει τις εκλογές.

Σύμφωνα με έγκυρες δημοσιογραφικές πληροφορίες ο Μητσοτάκης στη συνάντηση που είχε προ ημερών με τον επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ...
συμφώνησε μαζί του να κάνει μεγάλες εκπτώσεις ή ακόμη και να ακυρώσει υποσχέσεις που έδωσε στον ελληνικό λαό για φοροαπαλλαγές.

Μια από αυτές όπως αποκάλυψε το tribune.gr ήταν και η δήθεν άμεση κατάθεση νομοσχεδίου για την μείωση της φορολογίας.

Ο Μητσοτάκης δεν πρόκειται να φέρει άμεσα στη Βουλή ολοκληρωμένο νομοσχέδιο αλλά ένα μίνι-φορολογικό που θα προβλέπει μείωση ΦΠΑ σε όλες τις υπηρεσίες εστίασης.

Δηλαδή απλά και μόνο και στα σερβιριζόμενα ροφήματα γιατί σε όλα τα άλλα η μείωση ΦΠΑ είχε γίνει από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Από το οικονομικό επιτελείο πλασάρουν ακόμη ως δήθεν φοροελαφρύνσεις ένα …λίφτινγκ που σχεδιάζουν για τις 120 δόσεις, κάποια κίνητρα για το leasing αυτοκινήτων και η «χρυσή βίζα»!

Οι υποσχέσεις Μητσοτάκη για μείωση του φόρου επιχειρήσεων από το 28% στο 20% όπως και η καθιέρωση φορολογικού συντελεστή φυσικών προσώπων για εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ στο 9%, όπως και η μείωση του υψηλού συντελεστή ΦΠΑ στο 22% και του χαμηλού στο 11% εντός τετραετίας αλλά και μείωση του φόρου στα μερίσματα από το 10% στο 5%, δεν πρόκειται να νομοθετηθούν τον Αύγουστο και μετατίθενται στις ελληνικές καλένδες, με εντολή των θεσμών και άμεση υποταγή Μητσοτάκη.

Η «μαϊμού» μείωση του ΕΝΦΙΑ από τον Μητσοτάκη
Τώρα έρχεται να αποκαλυφθεί ότι ο Μητσοτάκης κορόιδεψε τους Έλληνες και με την μείωση του ΕΝΦΙΑ, καθώς είχε υποσχεθεί οριζόντια μείωση του κατά 30% μέσα σε δυο χρόνια.

Έγκυρες δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι τώρα ο Μητσοτάκης έχει δώσει εντολή να καταργηθεί ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ που μείωνε τον ΕΝΦΙΑ και να γίνει μετά η δική του μείωση -δώρον άδωρον- και μάλιστα όχι σε δυο χρόνια αλλά σε τρία χρόνια!

Συγκεκριμένα, ο Μητσοτάκης σκοπεύει η κλιμακωτή μείωση του ΕΝΦΙΑ που είχε ψηφίσει από το 2018 η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα καταργηθεί.

Ως γνωστόν, η μείωση του ΕΝΦΙΑ για το 2019 ήταν κλιμακωτή.

Ξεκινούσε από το 30% για την ακίνητη περιουσία με αντικειμενική αξία ως 60.000 ευρώ, μειώνοντας στο 10% για την ακίνητη περιουσία με αξία έως 100.000 ευρώ.

Ο Μητσοτάκης που προφανώς δεν ενδιαφέρεται για τους μικροϊδιοκτήτες έκρινε ότι αν εφαρμόζονταν φέτος η ήδη ψηφισμένη ρύθμιση από την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα και στη συνέχεια η ρύθμιση που έχει αυτός υποσχεθεί για οριζόντια μείωση 30% σε δυο χρόνια (20% για το 2020 και 10% για το 2021), το δημοσιονομικό κόστος για την τριετία 2019-2021 θα έφτανε το 1,3 δισ. στερώντας έσοδα από ένα φόρο ο οποίος παρουσιάζει σταθερά πολύ υψηλή εισπραξιμότητα που ξεπερνά το 87%.

Επιπλέον, η εφαρμογή της «νέας» μείωσης του ΕΝΦΙΑ είχε ένα κόστος 565 εκατ. ευρώ τον επόμενο χρόνο (λόγω του ότι ήταν εμπροσθοβαρής), αναβάλλοντας για δημοσιονομικούς λόγους μειώσεις άλλων φόρων.

Έτσι αποδεικνύοντας ότι τελικά αυτός ήταν ο λαϊκιστής και όχι ο Αλέξης Τσίπρας τώρα κάνει όπισθεν και στις υποσχέσεις για τον ΕΝΦΙΑ που όχι μόνο δεν θα μειωθεί αλλά για φέτος μπορεί και να αυξηθεί με την κατάργηση του νόμου του ΣΥΡΙΖΑ, αν η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν κάνει έστω την πρώτη δόση της μείωσης για φέτος.

Και βέβαια οι ψεύτικες υποσχέσεις Μητσοτάκης εδράζονται στην αποτυχία του να πετύχει αυτό που προεκλογικά είχε κάνει σημαία την μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων πράγμα που δεν επιτρέπει να δημιουργηθεί ο αναγκαίο δημοσιονομικός χώρος για φοροελαφρύνεις όπως ο λαϊκιστής Μητσοτάκης υποσχέθηκε προεκλογικά για να υφαρπάξει την ψήφο των Ελλήνων.