Πρωτοφανές! – Μήνυση του Παρατηρητηρίου Ρατσιστικών Εγκλημάτων κατά του Αλέξη Κούγια

| Kafeneio™ |
0
Συγκεκριμένα το Παρατηρητήριο εγκαλεί τον Αλέξη Κούγια για «ακραία, πρωτίστως αντιτσιγγανική αλλά και ρατσιστική κατά των μεταναστών, ομοερωτοφοβική/τρανσφοβική, και γενικότερα υποτιμητική και προσβλητική ρητορική του».

Στην μήνυση περιλαμβάνεται...
και όλος ο διάλογος μεταξύ του Α. Κούγια ,του Ν. Χατζηνικολάου και των υπόλοιπων καλεσμένων της εκπομπής.

Αναλυτικά όσα αναφέρει το παρατηρητήριο
«Κυρίες/Κύριοι,

Σας υποβάλλουμε άλλη μια μηνυτήρια αναφορά, στα πλαίσια του προγράμματος του Παρατηρητηρίου Ρατσιστικών Εγκλημάτων, κατά του Αλέξη Κούγια για την ακραία, πρωτίστως αντιτσιγγανική αλλά και ρατσιστική κατά των μεταναστών, ομοερωτοφοβική/τρανσφοβική, και γενικότερα υποτιμητική και προσβλητική (κατά πχ. των χρηστών ουσιών και των φυλακισμένων) ρητορική του, όπως αυτή εκφράστηκε στην εκλογική εκπομπή του ΑΝΤ1 στις 7 Ιουλίου 2019, και σε αντιπαράθεση με τα επιχειρήματα του παρουσιαστή Νίκου Χατζηνικολάου ο οποίος του τόνισε επανειλημμένα το πόσο οι απόψεις του είναι ρατσιστικές, φασιστικές και αντι-δημοκρατικές χωρίς να μπορέσει να τον κάμψει στο πάθος του να τις επαναλαμβάνει:

Απομαγνητοφώνηση (00:14):


Αλέξης Κούγιας: Θα πρέπει να ανησυχεί ιδιαίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ για τη σύνθεση των ανθρώπων που ψήφισαν. Δηλαδή, αν τελικά είναι οι Ρομά, αν τελικά είναι αυτοί με τις “ιδιαιτερότητες”, εάν είναι οι ταλαιπωρημένοι των φυλακών, εάν είναι, τελικά, οι λαθρομετανάστες…

Νίκος Χατζηνικολάου: Ε τι δεν είναι;…

Αλέξης Κούγιας: Θέλω να σας πω να καταλάβετε. Περιορίζεται απόλυτα πια η προσδοκία της ανόδου. Γιατί; Αν πάρεις το υγιές κομμάτι του ελληνικού λαού. Τους ελεύθερους επαγγελματίες. Τους επιστήμονες….

Γιώργος Κατρούγκαλος: Οι άλλοι είναι ανθυγιεινοί;

Αλέξης Κούγιας: Ορίστε; Όχι εννοώ, είναι μειωμένης ανεξαρτησίας όσον αφορά την ψήφο (…) Δεν μπορεί να περηφανεύεται η αισθητική της αριστεράς ότι αυτή η αισθητική των Ρομά εκφράζει την αριστερά. (…) Αν η αισθητική της αριστεράς είναι οι Ρομά, είναι οι “ιδιαιτερότητες”, είναι… είναι… οι ταλαιπωρημένοι των φυλακών, αν αυτή είναι η αισθητική της αριστεράς… Γιατί εγώ έχω μεγαλώσει… έχω γεννηθεί την 1η 1ου του ’51.

Νίκος Χατζηνικολάου: Τώρα σοβαρά τα λέτε αυτά;

Αλέξης Κούγιας: Αυτή είναι η άποψή μου.

Νίκος Χατζηνικολάου: Τα λέτε σοβαρά αυτά;

Αλέξης Κούγιας: Βεβαίως! Είμαι ο Αλέξης Κούγιας και τα λέω σοβαρά. Δεν είναι το ίδιο πράγμα να έχεις ως ψηφοφόρο σου τον ανεξάρτητο, ο οποίος δεν είναι ο άνθρωπος που περιμένει να πάρει το επίδομα.

Γιώργος Κατρούγκαλος: Για τους gay δε λέτε όταν μιλάτε για την διαφορετικότητα;

Αλέξης Κούγιας: Είπα γενικότερα για την διαφορετικότητα.

Γιώργος Κατρούγκαλος: Ποιά; ποια; Για εξειδικεύστε το λίγο.

Νίκος Χατζηνικολάου: Όπως:

Αλέξης Κούγιας: Επειδή έχουν παρεξηγηθεί πολλές φορές οι λόγοι μου. Οι ιδιαιτερότητες. Αυτοί είναι οι ψηφοφόροι σας. Αυτή είναι η διαφορά.

Νίκος Παππάς: Οι γκέι και οι Ρομά;

Αλέξης Κούγιας: Βεβαίως είναι.

Εύη Χριστοφιλοπούλου: Υπάρχει ένα θέμα Συντάγματος εδώ.

Αλέξης Κούγιας: Αφήστε το Σύνταγμα. Εμένα η προσωπική μου άποψη αυτή είναι.

Νίκος Χατζηνικολάου: Με σοκάρει.

Αλέξης Κούγιας: Εντάξει, καλά κάνετε. Εσείς να χαιρόσαστε να σας ψηφίσουν αυτοί. Εγώ θα χαιρόμουν να με ψηφίσουν οι άλλοι.

Νίκος Χατζηνικολάου: Εμένα η άποψή μου είναι ότι είναι σοκαριστική η άποψη σας.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)