«Μαστίγιο» Μητσοτάκη! Ασυμβίβαστα, αυστηρές προϋποθέσεις και πρόστιμα για τα μέλη της κυβέρνησης!

| Kafeneio™ |
1
Κατατέθηκε, όπως σας ενημέρωσε άμεσα το newsit.gr, το φορολογικό νομοσχέδιο και οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν φαίνεται διατεθειμένος να ανεχτεί τυχόν «σκιές».

Θα ισχύουν ασυμβίβαστα των μελών της κυβέρνησης αλλά και των διοικήσεων νομικών προσώπων δημοσίου και ιδιωτικού Δικαίου.

Τα ασυμβίβαστα και τα πρόστιμα
Σύμφωνα με όσα μετέδωσε και ο ΣΚΑΪ, τα σημαντικότερα σημεία είναι:

1) Έλεγχος πιθανής σύγκρουσης συμφερόντων

Θα πρέπει σε ένα μήνα από την ανάληψη των καθηκόντων τους να υποβάλλουν στην προεδρία της Κυβέρνησης ή τον αρμόδιο φορέα μία δήλωση που θα περιλαμβάνει ουσιαστικά την ακτινογραφία της επαγγελματικής αλλά και επιχειρηματικής δραστηριότητας των ιδίων και των συζύγων τους την τελευταία τριετία, δήλωση περιουσιακής κατάστασης, ακόμα και αντίγραφο ποινικού μητρώου.

2) Τα ασυμβίβαστα θα ισχύουν και για ένα χρόνο μετά από την αποχώρηση

Όποιος θέλει να ασκήσει επαγγελματική ή επιχειρηματική δραστηριότητα συναφή με το αντικείμενο που απασχολούνταν (πχ ένας γραμματέας Ενέργειας να εργαστεί στην ΔΕΗ) υποχρεούται να ζητήσει ειδική άδεια από την Επιτροπή Δεοντολογίας που θα συσταθεί στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας και η οποία θα κρίνει αν θα του βάλει φρένο, αν θα δώσει το «πράσινο φως», ή αν θα το επιτρέψει με τυχόν περιορισμούς.

3) Βαρύς πέλεκυς για τους παραβάτες

Προβλέπεται πρόστιμο μέχρι διπλάσιο από το σύνολο των αποδοχών συμπεριλαμβανομένων πάσης φύσεως αποζημιώσεων, είτε απαγόρευση διορισμού στην ίδια θέση για πέντε χρόνια.

Δείτε το βίντεο με τις πληροφορίες για τα ασυμβίβαστα

Δημοσίευση σχολίου

1Σχόλια
  1. Δεν υπάρχει ιχνος χιούμορ σε αυτό το κόμμα,αφού εβαλαν σε ολα τα κυβερνητικά πόστα συνεργάτες και υπαλλήλους επιχειρηματιών και εταιρειών τώρα για αντιπερισπασμό βγάζουν φερμάνια απαγορευτικά για τους παρακάτω απο αυτούς,σιγά μην πάρουν ειδηση τα κορόιδα οι ελληνες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου