Ωμή παρέμβαση Αυγενάκη στον πειθαρχικό κώδικα ποδοσφαίρου!...

kafeneio sp
0

Μετά τις πρώτες αναγνωριστικές εβδομάδες, η πρώτη παρέμβαση του νέου υφυπουργού αθλητισμού είναι γεγονός. Μια παρέμβαση μάλιστα έξω από το όριο των αρμοδιοτήτων του καθώς ο Λευτέρης Αυγενάκης ζήτησε από τον...

πρόεδρο της ΕΠΟ να μην περάσει την ελάφρυνση ποινών για θέματα συμπεριφορών και βίας.

Ορθά μάλιστα -καθώς πρόκειται για ζήτημα που εντάσσεται στην πρωτοβουλία ενός συντεταγμένου κράτους- επισήμανε ότι πρέπει να μπει φραγή στο θέμα της πολυιδιοκτησίας. Ένα θέμα βέβαια που δεν υπήρχε καμία πιθανότητα να πάρει έγκριση από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Κι ενώ όλες οι ομάδες είχαν συμφωνήσει στο ζήτημα της ελάφρυνσης των ποινών μην μπορώντας πλέον να αντέξουν τις αφαιρέσεις βαθμών που τους στερούσαν όσα κέρδιζαν στο γήπεδο, ο Αυγενάκης στην επικοινωνία του με τον Γραμμένο προχώρησε σε ωμή παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου ζητώντας να μην καταργηθούν οι ποινές. Εν ολίγοις οι θέσεις των ομάδων να κρίνονται έξω από τις τέσσερις γραμμές, ανάλογα με τις αποφάσεις των αθλητικών δικαστών, τις εκθέσεις της Αστυνομίας και γιατί όχι, της Πολιτείας.

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη (31/8) είναι προγραμματισμένη η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, με τον υφυπουργό Αθλητισμού να ζητάει από τον Βαγγέλη Γραμμένο να μην περάσουν οι εν λόγω αλλαγές, αλλά και να μην παίρνει τέτοιες πρωτοβουλίες χωρίς να ερωτηθεί ο ίδιος. Ειπώθηκε μάλιστα η ατάκα «αποφασίστε αν θα είμαστε μαζί ή απέναντι»!

Να αναφέρουμε ότι τα συγκεκριμένα θέματα αφορούν όχι μόνο τις ίδιες τις ΠΑΕ, αλλά και θέματα βίας και συμπεριφορές. Για όλες αυτές τις αλλαγές δε, έχουν δώσει την απόλυτη έγκρισή τους η FIFA και η UEFA, κάτι που δείχνει και την άγνοια του κ.Αυγενάκη στο συγκεκριμένο θέμα.

Τέλος να προσθέσουμε ότι ο Λευτέρης Αυγενάκης είχε επικοινωνία για τα ίδια θέματα και με τον πρόεδρο της Σούπερ Λιγκ κι αντιπρόεδρο της ΕΠΟ, Μηνά Λυσάνδρου...

sdna.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)