Ο Τσίπρας με ισχυρή λαϊκή εντολή προχωρά στην επανίδρυση της Δημοκρατικής Παράταξης

| Kafeneio™ |
1
Ο Αλέξης Τσίπρας έδειχνε και χθες, όπως άλλωστε και τις τελευταίες εβδοµάδες µετά το αρχικό σοκ των ευρωεκλογών, απόλυτα συνειδητοποιηµένος για την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ και την αποχώρηση από την εξουσία.

Όµως συγχρόνως έδειχνε και φανερά αποφασισµένος να προχωρήσει -αφού πάρει µερικές ανάσες από την εξοντωτική προεκλογική περίοδο...
- στην ανασυγκρότηση του κόµµατός του, που δεν θέλει να είναι «µνηµείο», σε ένα κόµµα που θα αγκαλιάσει όλα τα υγιή κοµµάτια της ριζοσπαστικής και Ανανεωτικής Αριστεράς, της σύγχρονης Σοσιαλδηµοκρατίας και της πράσινης Αριστεράς.

Ως προς αυτό, το στοίχηµα για τον ΣΥΡΙΖΑ και την Προοδευτική Συµµαχία κερδήθηκε.

Το εκλογικό ποσοστό δίνει στον Αλέξη Τσίπρα την εντολή να προχωρήσει προς την κατεύθυνση που επέλεξε ήδη από τον προηγούµενο Φεβρουάριο µε τη διεύρυνση του κόµµατος και τη συγκρότηση της Προοδευτικής Συµµαχίας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ το περιέγραψε ξεκάθαρα µε τις δηλώσεις του.

Μίλησε για «εντολή µετασχηµατισµού µε γοργά βήµατα, από ένα κόµµα µε τεράστια αναντιστοιχία µελών και ψηφοφόρων, σε µία µεγάλη παράταξη, σε ένα σύγχρονο και µαζικό αριστερό προοδευτικό κίνηµα, µε βαθιές ρίζες και ισχυρούς δεσµούς στον εργαζόµενο λαό και την κοινωνία».

Μάλιστα σηµείωσε µε νόηµα:

«Θα δώσω όλες µου τις δυνάµεις ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ και η Προοδευτική Συµµαχία να µετασχηµατιστούν σε µία µεγάλη προοδευτική δηµοκρατική παράταξη, µε ευθύνη για το παρόν και το µέλλον του τόπου».

Το αποτέλεσµα της εθνικής κάλπης είναι, λένε στην Κουµουνδούρου, µία σαφής και ηχηρή απάντηση σε όλους όσοι επιδίωκαν τη στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, σενάριο που αποτελεί πλέον παρελθόν.

Οπως επίσης αποτελεί παρελθόν και η τακτική του ΚΙΝΑΛ να ανακόψει την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και την επιρροή του στον χώρο της Κεντροαριστεράς, καθώς τα αποτελέσµατα καταδεικνύουν πως τα ποσοστά της Χαριλάου Τρικούπη δεν µπορούν να της προσφέρουν κάποιον ρυθµιστικό -όπως θα ήθελε- ρόλο.

Ο Αλέξης Τσίπρας και οι συνεργάτες του είχαν από νωρίς συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίµου και αργότερα µετά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού στο Ζάππειο και στην Κουµουνδούρου, όπου και θα επιστρέψει όλο το επιτελείο έπειτα από 4,5 χρόνια, µε µία µικρή παρένθεση ενός µήνα για τις εκλογές του Σεπτεµβρίου του 2015 που διενεργήθηκαν από υπηρεσιακή κυβέρνηση.

Πηγή: Εφημερίδα «Έθνος»

Δημοσίευση σχολίου

1Σχόλια
  1. Θαυμαστής του Μαδούρο, του καθεστώτος Κάστρο της Κούβας και δημοκράτης
    γίνεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου