Γιαβούζ: Αγκυροβόλησε στην κατεχόμενη Καρπασία το τουρκικό γεωτρύπανο

| Kafeneio™ |
0
Μπορεί ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν να τηλεφώνησε στο νέο πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη, για να τον συγχαρεί με φόντο την ελπίδα βελτίωσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων, ωστόσο την ίδια στιγμή το τουρκικό γεωτρύπανο «Γιαβούζ» προετοιμαζόταν για το τελικό στάδιο του «ταξιδιιού» του στην κυπριακή ΑΟΖ.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες...
, το «Γιαβούζ» αγκυροβόλησε στην κατεχόμενη Καρπασία, ακριβώς όπως προβλέπουν οι ενεργειακοί σχεδιασμοί και πλάνα της Άγκυρας, με την ένταση να «ανεβαίνει κατακόρυφα» στην περιοχή.

Ειδικότερα, το δεύτερο τουρκικό γεωτρύπανο «Γιαβούζ» αγκυροβόλησε νότια της χερσονήσου της κατεχόμενη Καρπασίας, εκπληρώνοντας τα σχέδια του Τούρκου Υπουργού Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ.



Οι ενδείξεις

Υπενθυμίζεται  ότι ο ίδιος είχε δηλώσει στο πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ότι το «Γιαβούζ» θα προχωρούσε σε γεώτρηση στην συγκεκριμένη περιοχή, ενώ υπήρχαν παράλληλα ενδείξεις για την αποφασιστικότητα της Τουρκίας να προχωρήσει σε όσα είχε προαναγγείλει.

Από τη μια, η πρώτη ένδειξη ήταν η εμφάνιση του τουρκικού υποβρυχίου Gür S-357, το οποίο προκάλεσε αρχικά προβληματισμούς στο κατοίκους της κατεχόμενης Κερύνειας, εν τέλει «έδεσε» στο λιμάνι κάνοντας γνωστό ότι θα προστατεύει τις γεωτρήσεις του Γιαβούζ αλλά και του Πορθητή στην ανατολική Μεσόγειο και την κυπριακή ΑΟΖ.

Από την άλλη, το δεύτερο τουρκικό γεωτρύπανο, ο «Πορθητής» που βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα ανατολικά της Πάφου απέκτησε νέα «προστασία» στη μορφή τουρκικών φρεγατών τύπου «G- class» ή όπως αλλιώς είναι γνωστές «κατηγορίας OH Perry», ενώ παράλληλα το ερευνητικό σκάφος «Μπαρμπαρός»  κάνει αισθητή την παρουσία του στα νότια της Κύπρου.

Πηγή: Sigma Live

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)