Κωδικός «επαναδιαγραπραγμάτευση»...

kafeneio sp
0

...για τις συμφωνίες ΕΡΤ – ΠΑΕ...

Εν αναμονή των κυβερνητικών αποφάσεων για το μέλλον των μεταδόσεων των αγώνων του ελληνικού πρωταθλήματος από την ΕΡΤ, με σημείο αναφοράς τις...

υφιστάμενες συμφωνίες του φορέα με τις ΠΑΕ ΠΑΟΚ και ΟΦΗ από τη Super League 1 και εκείνη για την κεντρική διαχείριση των ομάδων της Super League 2.

Η διάθεση που υπάρχει είναι να γίνει μια νέα διαπραγμάτευση με το σύνολο των εμπλεκομένων ομάδων και φορέων για τη μείωση του ύψους των συμβάσεων.

Η κυβέρνηση δεν επιθυμεί να έρθει σε ρήξη με τις ΠΑΕ και να μην ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου, ωστόσο την ίδια ώρα αντιλαμβάνεται πως είναι πολύ υψηλό το ύψος των συμβάσεων και υπάρχει περιθώριο για μείωση του κόστους.

Επίσης, διερευνά το ενδεχόμενο της μείωσης, κατά το δυνατόν, του υφιστάμενου κόστους της ΕΡΤ, επιτρέποντας ως και την αποδέσμευση από συμβάσεις που εκτελούνται.

Επιθυμία της κυβέρνησης είναι να ολοκληρωθεί η συμφωνία της ΕΡΤ με την ΠΑΕ ΟΦΗ και να προχωρήσουν οι δύο πλευρές στην υπογραφή σύμβασης, με μειωμένο όμως τίμημα, ενώ πρόταση για χαμηλότερο τίμημα θα γίνει και προς την ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Ο ΠΑΟΚ στη συνέχεια θα πρέπει να πάει την πρόταση στη Nova, η οποία έχει τη δυνατότητα να καταθέσει τη δική της προσφορά, με βάση τη συμφωνία των δύο πλευρών, που παραμένει σε ισχύ.

Τις συμβάσεις από την πλευρά της ΕΡΤ θα υπογράψει ο διευθύνων σύμβουλος Γιάννης Δρόσος, ο οποίος έχει υποβάλει την παραίτησή του, αλλά έχει συμφωνήσει να παραμείνει στη θέση για το μεταβατικό αυτό διάστημα. Η συνεργασία ανάμεσα στις δύο πλευρές χαρακτηρίζεται ως θετική...

typologies.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)