«Παριστάνουν τους Χουντίνι, αλλά...»...

kafeneio sp
0

«Η εμφανώς πιο σημαντική στιγμή από τις προγραμματικές δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη ήταν η αύξηση του στόχου των πλεονασμάτων, η οικειοθελής επαναφορά από το...

2,5% στο 3,5%», δήλωσε ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Νότιου Τομέα Β’ Αθηνών, Νίκος Παππάς, συμπληρώνοντας ότι «τα επίχειρα αυτής της επιλογής θα τα δούμε το φθινόπωρο στη ΔΕΘ».

Όπως εξήγησε μιλώντας στο Πρακτορείο FM, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μείωσε τα πλεονάσματα χρησιμοποιώντας 5,5 δισ. ευρώ από το απόθεμα, χρήματα που «ο κ. Μητσοτάκης επιστρέφει πίσω στο “μαξιλάρι”», ενώ τώρα «εφόσον επανέρχεται ο στόχος των πλεονασμάτων στο 3,5%, είτε δεν θα γίνουν οι φοροελαφρύνσεις που εισηγούνται είτε θα υπάρξουν περικοπές».

Ο Νίκος Παππάς ανέφερε ακόμα ότι τα στελέχη της κυβέρνησης θα πρέπει «να σταματήσουν να κάνουν τους Χουντίνι και να μας πουν πως ο περιορισμένος δημοσιονομικός χώρος θα δώσει δυνατότητα να προχωρήσουν χωρίς περικοπές», σημειώνοντας ότι η όποια «υπόσχεση για μείωση των πλεονασμάτων θα είναι το επικοινωνιακό προπέτασμα καπνού για την επιβολή “κύματος μεταρρυθμίσεων”».

Αναφορικά με τα θέματα Οικονομίας και Ανάπτυξης, τόνισε ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έχει αναπτυξιακή στρατηγική. Θεωρεί ότι αναπτυξιακή στρατηγική μπορούν να κάνουν τα ιδιωτικά συμφέροντα, όμως οπουδήποτε έχει αφεθεί η βασική υποδομή στον ιδιωτικό τομέα, τα αποτελέσματα ήταν καταστροφικά». Για να προσθέσει στη συνέχεια πως «όταν το ειδικό μερικό ιδιωτικό συμφέρον κάμπτει το δημόσιο συμφέρον πρέπει όλοι να στεκόμαστε απέναντι».

Αναφερόμενος στην “επόμενη μέρα” του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ότι «η αντιπολίτευσή μας θα είναι προγραμματική, δομική, δυναμική και τεκμηριωμένη, αντιπολίτευση επί της ουσίας», επιμένοντας πως μεγάλος στόχος του κόμματος είναι το άνοιγμά του στην κοινωνία...

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)