Σε φυλάκιση ενός έτους έχει καταδικαστεί ο γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Ν. Χαρδαλιάς

Σύμφωνα με τον ιστότοπο zo2.gr, ο γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κος Νίκος Χαρδαλιάς, πρόσφατα, το 2015, καταδικάατηκε σε φυλάκιση 1 έτους με αναστολή και χρηματικό πρόστιμο, για ρύπανση.

Συγκεκριμένα και όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, σε ένα χρόνο φυλάκιση με αναστολἠ και πρόστιμο 3000 ευρώ καταδικάστηκε σήμερα ο πρώην δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς, για την ρύπανση της περιοχής Εργάνης...

Οι ίδιες ποινές επιβλήθηκαν απ’ το δικαστήριο και στην τεχνική εταιρεία Γήγερτον.

Τη δίωξη είχε ασκήσει το δασαρχείο Πεντέλης μετά από καταγγελία επιτροπής πολιτών του Βύρωνα, με βασικό μάρτυρα κατηγορίας τον Δημήτρη Σουλιώτη.

Συγκεκριμένα, η υπόθεση που εκκρεμούσε από το 2010, αφορούσε σύμφωνα με το κατηγορητήριο την παράνομη κατάληψη και ρύπανση δασικής έκτασης στη θέση «Θέατρο Βράχων – Λατομεία Εργάνης», στη Β’ Ζώνη Υμηττού.

Η περιοχή είχε γίνει κατά τους καταγγέλλοντες ένας απέραντος σκουπιδότοπος, σύμφωνα δε με διάβημα διαμαρτυρίας που είχε κατατεθεί στο Δασαρχείο Πεντέλης και στον Επιθεωρητή Περιβάλλοντος, ο δήμαρχος, Ν. Χαρδαλιάς, είχε πλήρη γνώση για τις παράνομες ενέργειες του εργολάβου και η εναπόθεση των μπάζων είχε γίνει με την πλήρη γνώση και συγκατάθεσή του, αλλά και σε γνώση των προϊσταμένων της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Βύρωνα.

Επίσης, κατά τις καταγγελίες, η δημοτική αρχή Χαρδαλιά χρησιμοποιούσε παράνομα και επί πολλά χρόνια όχι μόνο τη συγκεκριμένη περιοχή της Εργάνης, αλλά και τον Κουταλά, όπως και τη μικρή έκταση του υδραγωγείου, που είναι επίσης πάνω ακριβώς από την επίμαχη περιοχή της Εργάνης, ως χώρο αποθήκευσης οικοδομικών υλικών διαφόρων επιχειρηματιών, ως χώρο στάθμευσης φορτηγών αυτοκινήτων, εσκαφέων και μηχανημάτων ποικίλης ύλης, για τα κοντέινερς των εταιρειών Λιοσάτου, Κατσαμάκη, Ερμή και άλλων εταιρειών, αλλά και την αποθήκευση υλικών του Δήμου.