Τρίτη, 30 Ιουλίου 2019

Το 54% των Ρώσων δεν έχει χορτάσει Πούτιν...


Το 54% των Ρώσων θα ήθελε να δει και πάλι τον Βλαντίμιρ Πούτιν στο αξίωμα του προέδρου μετά το 2024, όταν ολοκληρωθεί η...

θητεία του, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης που πραγματοποίησε το ερευνητικό κέντρο Levada-Centr.

Μάλιστα το ποσοστό των Ρώσων που θεωρούν ότι ο κόσμος εμπιστεύεται τον Βλαντίμιρ Πούτιν, επειδή δεν βλέπουν άλλη εναλλακτική λύση, έφθασε στο 43% που είναι το μέγιστο από το 2001 (καθώς το 2016 το ποσοστό αυτό έφθανε το 29%).

Ωστόσο, το 38% των ερωτηθέντων Ρώσων, δεν θα ήθελαν να παραμείνει ο Βλαντίμιρ Πούτιν πρόεδρος και μετά το 2024. Κατά το παρελθόν το μέγιστο ποσοστό των Ρώσων που δεν ήθελαν να δουν και πάλι τον Βλαντίμιρ Πούτιν στο αξίωμα του προέδρου είχε καταγραφεί το 2012 και 2013 και ήταν 40% και 45% αντίστοιχα.

Ο Βαντίμιρ Πούτιν εξελέγη για τέταρτη φορά πρόεδρος τον Μάρτιο του 2018. Σύμφωνα με το ρωσικό σύνταγμα, το 2024 δεν μπορεί να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 18-24 Ιουλίου, σε δείγμα μεγαλύτερο των 1.600 ατόμων ηλικίας άνω των 18 ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.