Κόψε το κάπνισμα πριν κλείσεις τα 44. Μάθε γιατί…

| Kafeneio™ |
Νέα έρευνα έδειξε πως οι καπνιστές που κόβουν το κάπνισμα πριν κλείσουν τα 44, 

ζουν σχεδόν όσο οι άνθρωποι που δεν κάπνισαν ποτέ στη ζωή τους.

Το κάπνισμα, σύμφωνα με έρευνες γνωστές εδώ και χρόνια, μπορεί να μειώσει κατά τουλάχιστον 10 χρόνια το μέσο προσδόκιμο επιβιώσεως...

Ωστόσο, η νέα ανάλυση η οποία βασίζεται σε στοιχεία από δεκάδες χιλιάδες Αμερικανούς, αποκαλύπτει ότι η διακοπή του καπνίσματος πριν από τα 44 «επιστρέφει» τα σχεδόν εννέα από αυτά τα χρόνια.

Εάν, μάλιστα, κόψει κάποιος το κάπνισμα πριν από 35 του, «ξανακερδίζει» σχεδόν ολόκληρη την χαμένη δεκαετία, κατά τον επικεφαλής ερευνητή δρα Πραμπχάτ Τζα, καθηγητή Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο και διευθυντή του Κέντρου Έρευνας Παγκόσμιας Υγείας του πανεπιστημίου το οποίο εδρεύει στο Νοσοκομείο St Michael.

Διευκρινίζει, βέβαια, πως αυτό δεν σημαίνει πως είναι ασφαλές να καπνίζει κάποιος έως ότου γίνει 40. Όπως εξηγεί: «Οι πρώην καπνιστές εξακολουθούν να διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο πρόωρου θανάτου σε σύγκριση με τους ουδέποτε καπνιστές – απλώς η αύξηση του κινδύνου είναι πολύ μικρή σε σύγκριση με τον τεράστιο κίνδυνο τον οποίο διατρέχουν όσοι εξακολουθούν να καπνίζουν».

Όπως γράφουν ο δρ Τζα και οι συνεργάτες του στην «Ιατρική Επιθεώρηση της Νέας Αγγλίας» (NEJM), όσοι κόβουν το κάπνισμα μεταξύ 35 και 44 ετών κερδίζουν σχεδόν εννέα από τα 10 χαμένα χρόνια ζωής, ενώ όσοι το κόβουν μεταξύ 45 και 54 ετών κερδίζουν έξι από τα χαμένα χρόνια.

Όσοι εξάλλου σβήνουν το τελευταίο τους τσιγάρο στις ηλικίες 55-64 ετών, κερδίζουν μόλις τα τέσσερα από τα δέκα χαμένα χρόνια ζωής.

Η ανάλυση αυτή είναι μοναδική διότι βασίζεται σε στοιχεία από τον γενικό πληθυσμό και όχι από ειδική πληθυσμιακή ομάδα (λ.χ. τους νοσηλευτές ή τους γιατρούς) όπως είχε συμβεί με τις προγενέστερες ανάλογες αναλύσεις.

Επιπλέον, για πρώτη φορά συμπεριλαμβάνονται σε αυτήν γυναίκες οι οποίες άρχισαν να καπνίζουν σε νεαρή ηλικία και εξακολούθησαν έως δεκαετίες έπειτα από την ενηλικίωσή τους.

«Οι γυναίκες που καπνίζουν σαν άντρες, πεθαίνουν σαν άντρες», δήλωσε ο δρ Τζα.

Όπως έδειξε η ανάλυση, τα ποσοστά θνησιμότητας στους νυν καπνιστές ηλικίας 25-79 ετών είναι τριπλάσια απ’ ό,τι μεταξύ των ανθρώπων οι οποίοι ουδέποτε στη ζωή τους κάπνισαν. Επιπλέον, οι ουδέποτε καπνιστές έχουν διπλάσιες πιθανότητες να ξεπεράσουν τα 80 τους χρόνια σε σύγκριση με όσους κάποτε κάπνιζαν.

Η ανάλυση βασίζεται σε στοιχεία από περισσότερους από 200.000 Αμερικανούς, οι οποίοι παρακολουθούνται σε ετήσια βάση από το 1986 έως σήμερα, συμπληρώνοντας μεταξύ άλλων ειδικά ερωτηματολόγια για τον τρόπο ζωής και την υγεία τους .

Την νέα ανάλυση χρηματοδότησαν τα Εθνικά Ιδρύματα Υγείας (ΝΙΗ) των ΗΠΑ, τα Καναδικά Ιδρύματα Έρευνας της Υγείας (CIHR) και το πρόγραμμα Disease Control Priorities-3 του Ιδρύματος Μπιλ & Μελίντα Γκέιτς.

«Τροφή»: Κάπνιζα αρκετά χρόνια και ευτυχώς, χωρίς να γνωρίζω τα παραπάνω, για κάποιον λόγο το έκοψα πριν τα 35! Θεωρώ πως το καλλίτερο είναι να το κόψει κάποιος «μία και έξω», που λέμε, εκτός αν συντρέχουν λόγοι για κάτι διαφορετικό. Αλλιώς, κατά την άποψή μου, το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι μία καλή λύση, υπό προϋποθέσεις όμως, μόνο δηλαδή, όταν αποτελεί το μεταβατικό στάδιο για να κόψετε δια παντός το κάπνισμα και μόνο όταν το υγρό που χρησιμοποιείτε είναι ασφαλές: Είναι τελικά ασφαλές το ηλεκτρονικό τσιγάρο για την υγιεία;

Και έχω την χαρά, να έχω περιπτώσεις που έχουν κόψει το κάπνισμα, σε λιγότερο από μήνα, με την χρήση του υγρού που προτείνω παρακάτω. ΠΡΟΣΟΧΉ, όμως, μιλώ για ανθρώπους που ήταν αποφασισμένοι να το κόψουν!!

Όσοι λοιπόν, διαβάζετε αυτό το άρθρο και αντιλαμβάνεστε την αναγκαιότητα του κοψίματος του τσιγάρου, έχετε την τύχη να μάθετε για το ΜΟΝΑΔΙΚΟ ωφέλιμο υγρό ατμίσματος, κάτι που αφορά κυρίως τους καπνιστές, αλλά και τους ειδικούς που πωλούν υγρά ατμίσματος, οι οποίοι με το συγκεκριμένο μπορούν να βοηθήσουν όσους καπνίζουν να χρησιμοποιούν τουλάχιστον κάτι που πραγματικά ωφελεί. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ενδιάμεσα των τσιγάρων από τους αμετανόητους καπνιστές, ώστε τουλάχιστον να κάνουν κάτι που να απομακρύνει, το δυνατόν, τους κινδύνους του καπνίσματος.

Έτσι, έχω να προτείνω ένα επαναστατικό προϊόν καθώς είναι το μοναδικό Bio υγρό κατάλληλο για ηλεκτρονική συσκευή ατμίσματος που στηρίζεται σε ΣΟΥΠΕΡ-ΤΡΟΦΕΣ όπως η Πυκνογενόλη, το Πράσινο Τσάικαι η Κουρκουμίνη. Περιέχει και αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου.

Πρόκειται για προϊόν μελέτης των: Eθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Φαρμακευτικής-Φαρμακοκινητικής Πανεπιστήμιο Κρήτης, Τμήμα Ιατρικής.

Σύμφωνα με τις πανεπιστημιακές μελέτες όλες οι παραπάνω super τροφές βοηθούν στην καλή λειτουργία του πνεύμονα και καταστέλλουν τον καρκίνο του πνεύμονα!!!

Οι αντιοξειδωτικές ουσίες των παραπάνω συστατικών, προστατεύουν τα κύτταρα του πνεύμονα από την βλαπτική δράση του τσιγάρου και οδηγεί τα κύτταρα που έχουν υποστεί βλάβη από αυτό σε απόπτωση, βοηθώντας την δημιουργία νέων πνευμονικών κυψελίδων.

Το συγκεκριμένο υγρό συγκαταλέγεται στα τρόφιμα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από τους μη καπνίζοντες για να βελτιώσουν την λειτουργία των πνευμόνων τους, ειδικά σε περιπτώσεις άσθματος και βρογχίτιδας!

proionta-tis-fisis.com