Ρεζίλι διεθνώς σε δύο 24ωρα...

kafeneio sp


Μπορεί ο Μπάμπης Παπαδημητρίου, ως δημοσιογράφος, να ξιφουλκούσε κατά του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον πως δυσφημεί τη χώρα διεθνώς, ωστόσο είναι ο...

ίδιος που κατάφερε να φέρει σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση Μητσοτάκη δύο μόλις ημέρες μετά την εκλογική της νίκη.

Αιτία ήταν οι αθλιότητες που εκστόμισε μέσω του ΣΚΑΪ κατά των ανταποκριτών ξένου Τύπου, επιχειρώντας να απαντήσει σε ένα επικριτικό για τον Κυριάκο Μητσοτάκη δημοσίευμα της εφημερίδας Liberation. Μεταξύ άλλων, ο Παπαδημητρίου έκανε λόγο για «πλέμπα δημοσιογράφων» που ««έγλειφαν τα παπούτσια των Συριζαίων στα γεμάτα καπνό -χασισοκαπνό κιόλας- γραφεία μέσα στο Μαξίμου και έγραφαν μετά ό,τι τους άφηνε το θολωμένο από το χασίσι μυαλό τους».

Η εφημερίδα, λοιπόν, προφανώς και πήρε χαμπάρι τον παραληρηματικό λόγο του βουλευτή της ΝΔ και δεν άφησε τις αθλιότητές του να πέσουν κάτω. Η εφημερίδα χαρακτηρίζει όσα είπε ο Μπάμπης Παπαδημητρίου «γελοιότητες» και χαρακτηρίζει «Fake News» τα όσα ακούστηκαν στον αέρα του ΣΚΑΪ περί των Ρότσιλντ. Υπενθυμίζει, μάλιστα, ότι η Liberation έπαψε να ανήκει στον συγκεκριμένο όμιλο το 2014, προσθέτοντας ωστόσο με νόημα πως αυτή η φράση του βουλευτή της ΝΔ «περιέχει κάποια υποσυνείδητα μηνύματα».

Ωστόσο, η ιστορική γαλλική εφημερίδα, που ίδρυσε ο Ζαν Πολ Σαρτρ, δεν περιορίζεται στον Παπαδημητρίου, αλλά ζητεί από τον πρωθυπουργό να πάρει θέση. Η εφημερίδα στηλιτεύει την «απραξία» του νέου πρωθυπουργού και προσθέτει: «Τα σχόλιά του (σσ. Μπάμπη Παπαδημητρίου) για τη Liberation και τα ξένα μέσα, εμπλέκουν συνεπώς και το συντηρητικό κόμμα, το οποίο βρίσκεται, πλέον στην κυβέρνηση».

Μιλώντας, λοιπόν, για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η Liberation τονίζει: «Τα σχόλια ενός από τους βουλευτές του, 48 ώρες μετά την εκλογική νίκη, είναι κάτι που θα πρέπει να τον απασχολήσουν ιδιαίτερα από τη στιγμή που μάθαμε ότι η δημόσια τηλεόραση της ΕΡΤ θα είναι, πλέον, απευθείας υπό τον έλεγχο του πρωθυπουργού». «Η μόνη ανακούφιση: Το κίνημα συμπαράστασης προς την Liberation άμεσα ή μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης δείχνει πόσο μεγάλο σκάνδαλο δημιούργησαν τα λόγια του Παπαδημητρίου. Ας ελπίσουμε πως ο επικεφαλής της κυβέρνησης θα γνωρίζει πώς να το διαχειριστεί» καταλήγει η γαλλική εφημερίδα.

Ο Neo, από την πλευρά του, ουδόλως βέβαιος είναι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «θα γνωρίζει πώς να το διαχειριστεί». Το μόνο βέβαιο είναι ότι ο Μπάμπης Παπαδημητρίου κατάφερε να κάνει την κυβέρνηση διεθνώς ρεζίλι μέσα σε... δύο ημέρες από την εκλογή του. Δεν το λες και άσχημα!...