Σαν να μην πέρασε μια μέρα από το 2012 – Προάγγελος περικοπών συντάξεων

0
Σαν να μην πέρασε μια μέρα από την αλήστου μνήμης διακυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου της περιόδου 2012 – 2014. όταν οι συντάξεις υπέστησαν την πιο βίαιη περικοπή της τάξης του 40%, η κυβέρνηση Μητσοτάκη επαναλαμβάνει τις ίδιες μεθόδους.

Με επιχείρημα- που δεν αποδεικνύεται- ότι «συγκεκριμένες και σχετικά λίγες περιπτώσεις που αφορούν κυρίως ασφαλισμένους του πρώην Ταμείου Νομικών αλλά και ασφαλισμένους προερχόμενους από ΔΕΚΟ, είναι υψηλες», ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης έδωσε προφορική εντολή για μη έκδοση συντάξεων άνω των 10.000 ευρώ...
όπως ανέφερε ο ίδιος στον ΣΚΑΪ.
Η εντολή αυτή ήταν αποτέλεσμα ενός δημοσιεύματος της εφημερίδας «Το Παρόν» ότι σε ορισμένες περιπτώσεις ασφαλισμένων προκύπτουν συντάξεις από 8.000 έως και 24.000 ευρώ μηνιαίως.

Ο κ. Βρούτσης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ενημερώθηκα ότι ήταν έτοιμες να εκδοθούν αποφάσεις για συντάξεις ύψους 10.000 ευρώ τον μήνα, 12.000 ευρώ, 15.000 ευρώ, 18.000 ευρώ, 20.000, έως και 24.000 ευρώ τον μήνα!».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα ποσά αυτά προέκυψαν καθώς ο «νόμος Κατρούγκαλου» δεν ορίζει πλέον κανένα ανώτατο πλαφόν στο ύψος της χορηγούμενης σύνταξης.

Ο υπουργός Εργασίας έκανε λόγο για αβλεψία και αστοχία του εν λόγω νόμου και προανήγγειλε την κατάθεση κατεπείγουσας νομοθετικής παρέμβασης.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, πρόκειται για συγκεκριμένες και σχετικά λίγες περιπτώσεις που αφορούν κυρίως ασφαλισμένους του πρώην Ταμείου Νομικών αλλά και ασφαλισμένους προερχόμενους από ΔΕΚΟ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)