«Μαϊμού» τεχνικός βούτηξε 110.000 ευρώ από ηλικιωμένη – Τη γλίτωσε με μόλις 10.000 ευρώ εγγύηση!

| Kafeneio™ |
Μία θρασύτατη υπόθεση απάτης, η οποία περιείχε και κλοπή ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, ερευνά το Τμήμα Ασφάλειας Λαμίας. Πρόκειται για την περίπτωση εξαπάτησης μιας 84χρονης από το Κωσταλέξι, που ξεγελάστηκε από «μαϊμού» υπάλληλο της ΔΕΗ.

Ο συγκεκριμένος άνδρας παρουσιάστηκε στην ηλικιωμένη ως τεχνικός και της ζήτησε να φτιάξει τον μετρητή, «που κινδύνευε να τα τινάξει όλα στον αέρα»....

Μάλιστα, εκτός από το… μεροκάματο που απέσπασε από την 84χρονη για τη δήθεν βλάβη, της άρπαξε και τα 110.000 ευρώ που επιμελώς έκρυβε σε έναν χώρο του σπιτιού της και αποτελούσαν τις οικονομίες μιας ζωής.

Το περιστατικό σημειώθηκε νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής (26/07) και λίγες ώρες αργότερα η Αστυνομία είχε στα χέρια της έναν 41χρονο από το Ζεφύρι Αττικής. Μάλιστα, ο συγκεκριμένος άνδρας βρίσκεται εκτός φυλακής με έναν εκ των περιοριστικών όρων να δίνει το «παρών» κάθε 15 του μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του.

Αυτό που προκάλεσε το κοινό αίσθημα, ήταν τα όσα γράφτηκαν τις τελευταίες ημέρες σχετικά με την ποινή του εν λόγω ατόμου, που ακόμη δεν έχει δικαστεί. Συγκεκριμένα, αναφερόταν «καμπάνα» 10.000 ευρώ, που αντιστοιχεί ουσιαστικά στο 9% των κλοπιμαίων (σύμφωνα και με τους ισχυρισμούς του θύματος).

Η… λεπτομέρεια είναι ότι τα 10.000 ευρώ δεν αντιστοιχούν σε ποινή, αλλά σε εγγύηση που όρισε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας, προκειμένου να αρθεί η προσωρινή κράτησή του. Το ανωτέρω ποσό αν δεν πληρωθεί εντός δεκαημερου, τότε ο κατηγορούμενος θα οδηγηθεί στη φυλακή.

Ωστόσο, μπροστά του υπάρχει η εκδίκαση του αυτοφώρου, το οποίο αναβλήθηκε την περασμένη Δευτέρα (29/07) για τις 12 Αυγούστου, προκειμένου να συγκεντρωθούν περισσότερα στοιχεία από την Ασφάλεια για τη συμπλήρωση της δικογραφίας.

Φυσικά, οι προσδοκίες δεν πρέπει να είναι υψηλές για παραδειγματική τιμωρία, ακόμη και αν αποδειχθεί η ενοχή του, καθώς ο 41χρονος δικάζεται για πλημμέλημα -σύμφωνα με το νέο Ποινικό Κώδικα. Η κατηγορία είναι κλοπή ιδιαίτερης μεγάλης αξίας, που προβλέπει φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους (και μέχρι τρία έτη) και χρηματική ποινή.

lamiareport.gr