ΕΠΟ: Εικόνα διάλυσης με ευθύνη FIFA/UEFA και Γραμμένου!

| Kafeneio™ |
0
Η πρώτη μεγάλη κρίση στο εσωτερικό της ΕΠΟ είναι από χθες γεγονός. Κι άλλες κρίσεις υπήρξαν την τελευταία διετία, αλλά δεν ήταν τέτοιας έντασης, ενώ η παρουσία των ξένων τοποτηρητών απέτρεπε την κλιμάκωση. 

Για να καταλαβαίνει ο κόσμος χωρίς λεκτικές υπεκφυγές το πώς έχουν τα πράγματα μέσα στην ΕΠΟ, αρκεί να πούμε ότι είναι χωρισμένη στα δύο: Οι μισοί (8) στηρίχτηκαν από την ΑΕΚ για να εκλεγούν, οι άλλοι μισοί (8) από τον ΠΑΟΚ...
, ενώ υπάρχει και ένας του Ολυμπιακού.

Η υπόθεση Περέιρα, για την οποία έχω πάρει προσφάτως ξεκάθαρη θέση, ήρθε σαν την σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και τα τίναξε όλα στον αέρα.

Ο θεσμός έχει πλέον σοβαρό πρόβλημα μετά την αποχώρηση των 8 συμβούλων που πρόσκεινται στην ΑΕΚ, στην χθεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Η ΕΠΟ παρουσιάζει αυτή τη στιγμή μια εικόνα απόλυτης διάλυσης, και μάλιστα την ώρα που οδηγείται στην ετήσια Γενική της Συνέλευση την επόμενη εβδομάδα. Εκεί θα δούμε κι άλλα. Εκεί πιθανόν να υπάρξουν ζητήματα που θα προκαλέσουν ακόμα σοβαρότερους τριγμούς.

Την ευθύνη για όλα αυτά, την έχει αφενός η FIFA και η UEFA, η παρουσία των οποίων στη χώρα μας εδώ και δυόμισι χρόνια αποδεικνύεται κατώτερη των προσδοκιών.

Αυτοί το δημιούργησαν ουσιαστικά το πρόβλημα και αυτοί ήταν που δεν μπόρεσαν να το διαχειριστούν, θέτοντας εκβιαστικά διλήμματα, κόντρα στις απόλυτα δικαιολογημένες αιτιάσεις που σχετίζονται με την συμπεριφορά Περέιρα.

Και δεν μπόρεσαν να διαχειριστούν την κατάσταση ούτε προληπτικά, ούτε κατασταλτικά, για ένα θέμα που σέρνεται από τον τελικό του Κυπέλλου και έπειτα. Αρκέστηκαν στο να επιδίδονται σε μια συμπεριφορά του τύπου… «ο Περέιρα θα μείνει και θα συνεχίσετε να τον χρυσοπληρώνετε κανονικά! Αυτό είναι και αν σας αρέσει»!

Δεν μπορείς να συμπεριφέρεσαι έτσι απέναντι σε εκλεγμένους, που στην τελική τι σου είπαν; Σου είπαν ότι θα σεβαστούν την εντολή FIFA για παραμονή του Περέιρα, αλλά όχι και να πληρώνουν οι ίδιοι κάποιον που δεν θέλουν και τους τον επιβάλλουν με το ζόρι!

Συνεπώς, δύο τινά υπάρχουν: Ή οι Χούμπελ, Φούσεκ και το υπόλοιπο παρεάκι είναι εκτός τόπου και χρόνου και δεν ξέρουν τι τους γίνεται, ή δεν έχουν την ικανότητα να διαχειριστούν μια κρίση! Την πρώτη –επαναλαμβάνουμε- σοβαρή κρίση στο εσωτερικό της ΕΠΟ!

Είτε το πρώτο ισχύει, είτε το δεύτερο, οι άνθρωποι δεν κάνουν! Έτσι κι αλλιώς, δεν έχουν προσφέρει και κάτι επί της ουσίας…

Την ευθύνη αφετέρου, την φέρει και ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος, του οποίου υπήρξα μεγάλος υποστηρικτής. Τα γραπτά άλλωστε μένουν, δεν κρύβονται.

Ποτέ, όμως, αυτό δεν σήμαινε ότι δεν θα υποστεί την βάσανο της αυστηρής κριτικής. Πέρασαν, άλλωστε δυο χρόνια και λυπάμαι που το λέω αλλά δεν έχει να παρουσιάσει κάτι. Αντίθετα, έχει να παρουσιάσει αναποφασιστικότητα, αναποτελεσματικότητα και περιορισμένες αντοχές σε καθεστώς πίεσης. Ειδικά όταν πιέζεται από τον Βορρά, διότι εκεί «ανήκει».

Εν προκειμένω, στο θέμα Περέιρα έκανε πάλι φάουλ: Ενώ στην ατζέντα των θεμάτων της Εκτελεστικής υπήρχε θέμα «έγκρισης» της σύμβασης με τον Πορτογάλο, όταν πήρε τον λόγο είπε πως δεν μπορεί να γίνει καμία συζήτηση και ότι η υπογραφή της σύμβασης είναι μονόδρομος!

Δεν θα χρησιμοποιήσω την λέξη ανικανότητα για έναν παράγοντα με την κατάρτιση και την εμπειρία του Βαγγέλη Γραμμένου. Όμως υπάρχει ξεκάθαρη ανεπάρκεια!

Και τι άλλο είναι αν δεν είναι ανεπάρκεια, όταν δεν μπορείς να διαχειριστείς ούτε το πρόβλημα της Εθνικής ομάδας; Με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα σε κρίση, δεν μπήκε καν το θέμα σε συζήτηση στη χθεσινή συνεδρίαση! Δεν έχει υπάρξει καν επικοινωνία με τον Άγγελο Αναστασιάδη, να συζητήσουν μαζί του το μέλλον ή έστω τι πήγε στραβά! Αποφάσισαν εδώ και μήνες να παίζει η Εθνική στο Παγκρήτιο και απ’ ότι φαίνεται δεν θα παίξει ποτέ!

Τι είναι όλα αυτά; Δυο χρόνια επιτυχίες;

Και δυο κουβέντες για τον πρόεδρο της Επιτροπής Παρακολούθησης, τον κύριο Χούμπελ. Ας δεχτούμε τις άκομψες αιτιάσεις του ότι οι σύμβουλοι που αποχώρησαν δεν είναι ανεξάρτητοι.

Και τον ρωτάμε: Εκείνοι που έμειναν μέσα και δέχτηκαν με χέρια και με πόδια τον Περέιρα και τον αστρονομικό μισθό του, είναι ανεξάρτητοι; Δεν έχουν εξαρτήσεις; Έχουν ελεύθερη βούληση; Και τι έκαναν μετά όλοι μαζί στο γραφείο του Γραμμένου και μάλιστα μπροστά στα μάτια του Φούσεκ;

Ας αφήσει, λοιπόν, ο Χούμπελ τα παραμύθια. Φυσικά και ξέρει τι γίνεται, όπως άλλωστε είπε. Αλλά μην περιφέρει με το κινητό του τα δημοσιεύματα που θέλει, γιατί τα δημοσιεύματα είναι δεκάδες και αφορούν όλες τις πλευρές!

Και μην αναρωτιέται πώς γίνεται να μαθαίνουν οι δημοσιογράφοι live τα όσα συμβαίνουν μέσα στην Εκτελεστική! «Χούμπελ, ψάξου», που έλεγε και μια ψυχή…

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)