Τζόνσον: «Brexit τον Οκτώβρη με συμφωνία ή χωρίς»

| Kafeneio™ |
Την ώρα που ο Μπόρις Τζόνσον, εμφανίζεται να είναι ο επικρατέστερος υποψήφιος για τον θώκο του αρχηγού του κόμματος των Συντηρητικών, έκανε δηλώσεις για το Brexit.

Ο πρώην υπουργός και δήμαρχος Λονδίνου, αν πάρει την προεδρία του κόμματος, θα γίνει και ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας, μετά την Τερέζα Μέι, πράγμα που θα τον φέρει να τελειώσει την υπόθεση Brexit...
Αφού άφησε για λίγο στην άκρη τις περιπτύξεις με την σύντροφό του, έδωσε συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο BBC News και ανέφερε πως η έξοδος από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα γίνει την 31η Οκτωβρίου όπως και να’ χει. Είτε δηλαδή με συμφωνία με την ΕΕ, είτε χωρίς αυτήν.

«Η δέσμευσή μου είναι ότι θα φύγουμε από την ΕΕ (…) την 31η Οκτωβρίου. Και ο τρόπος για να κάνουμε τους φίλους και εταίρους μας να αντιληφθούν πόσο σοβαρά παίρνουμε αυτό το πράγμα είναι εντέλει, φοβάμαι, να εγκαταλείψουμε την ηττοπάθεια και τον αρνητισμό που μας παγίδευσε σε τόσο πυκνή ομίχλη για τόσο καιρό και να προετοιμαστούμε, με αυτοπεποίθηση και με σοβαρότητα, για αποχώρηση βάσει των κανόνων του ΠΟΕ [Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου] ή χωρίς συμφωνία», είπε χαρακτηριστικά ο Τζόνσον που παραμένει φαβορί για να ηγηθεί των Συντηρητικών και της Μεγάλης Βρετανίας.