Εθνική Ελλάδας: Στον «αέρα» ο Αναστασιάδης-Ποια ονόματα «έπεσαν» στο τραπέζι ως αντικαταστάτες

| Kafeneio™ |
Εξελίξεις φαίνεται πως πρέπει να περιμένουμε στην Εθνική μας ομάδα, με αποχωρήσεις και αλλαγές, αναμενόμενες είτε.. έκπληξη.

Μετά την ήττα από την Αρμενία (2-3) για την 4η αγωνιστική των προκριματικών του Euro 2020 και την «καταιγίδα» που ακολούθησε, κυρίως λόγω των δηλώσεων του Σωκράτη Παπασταθόπουλου, οι οποίες κατέδειξαν,,,
το κλίμα που επικρατεί στις τάξεις της εθνικής Ελλάδας, φάνταζε δεδομένο ότι θα υπάρξουν εξελίξεις στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, με τον Άγγελο Αναστασιάδη να βρίσκεται στο… μάτι του κυκλώνα.

Ωστόσο, στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στα γραφεία της ΕΠΟ, όσον αφορά την επόμενη ημέρα στη «γαλανόλευκη», δεν υπήρξε κάποια απόφαση. Στη συνεδρίαση που έλαβαν μέρος τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, συζητήθηκε το μέλλον του 67χρονου τεχνικού στον πάγκο της Εθνικής, αλλά οι όποιες εξελίξεις φαίνεται ότι θα χρειαστεί κάποιες ακόμη ώρες/μέρες για να προχωρήσουν και να ανακοινωθούν.

Ωστόσο, είναι δεδομένο πως είτε ο Αναστασιάδης, είτε κάποιοι παίκτες (σε ακραίο σενάριο και οι δύο) θα αποτελέσουν παρελθόν από την ομάδα, καθώς όλα αυτά που έγιναν δείχνουν πως στις τάξεις της υπάρχουν δύο μέτωπα: αυτό των «παλιών» και κάποιων ακόμη ποδοσφαιριστών και αυτό του προπονητή, τον οποίον στηρίζουν κάποιοι άλλοι παίκτες και ο Άγγελος Μπασινάς, ο οποίος πήρε θέση άμεσα υπέρ του μακεδόνα προπονητή και σχολίασε επικριτικά τις δηλώσεις του Μεσσήνιου στόπερ της Άρσεναλ.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, ο πρόεδρος της ΕΠΟ δέχεται έντονες πιέσεις να αλλάξει πρόσωπο στον πάγκο της «γαλανόλευκης», αλλά προς το παρόν δεν έχει προχωρήσει σε κάποια κίνηση. Οι πιθανότητες τείνουν στο ότι μάλλον ο Βαγγέλης Γραμμένος θα συμφωνήσει τελικά, καθώς μοιάζει πιο εύκολο να φύγει ένας (και κάποιοι συνεργάτες του, όπως ο Μπασινάς), παρά τα «βαριά χαρτιά», που αποτελούν και και τη ραχοκοκαλιά της Εθνικής, η οποία δεν μπορεί αυτό το διάστημα να βγάλει στο γήπεδο τις δυνατότητές της.


Μάλιστα, ο αθλητικός Τύπος θεωρεί δεδομένο ότι ο Αναστασιάδης αργά ή γρήγορα θα αποτελέσει παρελθόν και ότι κάποιος άλλος προπονητής θα τον διαδεχθεί στον πάγκο του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. Τρία ονόματα που κυκλοφορούν, έχουν όλα τον ίδιο παρονομαστή, την ΑΕΚ, από την τεχνική ηγεσία της οποίας έχουν περάσει τα τελευταία χρόνια.

Αυτός που μοιάζει να έχει ένα μικρό προβάδισμα αυτήν τη στιγμή είναι ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Μάλιστα, ακόμη και μέσα στην Ομοσπονδία φαίνεται να έχει περισσότερους υποστηρικτές. Ωστόσο, δεν πρέπει να αποκλείεται η περίπτωση του Τραϊανού Δέλλα, ο οποίος επίσης έχει συμπάθειες στο πάρκο Γουδή. Μάλιστα, κυκλοφορούν και κάποια δημοσιεύματα πως ήδη έχει γίνει κουβέντα και με τους δύο.

Ο Εβρίτης τεχνικός θεωρεί εξαιρετική την προοπτική να προπονήσει την εθνική Ελλάδας, ενώ ο «Τράι» που έκανε εξαιρετική δουλειά στον Παναιτωλικό λέγεται πως εμφανίζεται να είναι διστακτικός. Ωστόσο, είναι ένας άνθρωπος που με τους διεθνείς θα έχει εξαιρετική επικοινωνία.

Ένα ακόμη όνομα με «κιτρινόμαυρο» παρελθόν και μάλιστα με πολύ πρόσφατο, είναι αυτό του Μανόλο Χιμένεθ. Αν και η περίπτωση του Ισπανού δεν μοιάζει να είναι αυτήν τη στιγμή ο πιο πιθανός υποψήφιος αντικαταστάτης, ωστόσο εάν προκριθεί η περίπτωσή του, δεν θα πρέπει να θεωρηθεί έκπληξη. Αντίθετα, θα είναι έκπληξη εάν προτιμηθεί ο Άγγελος Ποστέκογλου, που θεωρείται το μεγάλο αουτσάιντερ αυτήν τη στιγμή.

Όπως και να έχει, για να υπάρξει συνέχεια στην ονοματολογία, θα πρέπει πρώτα να γίνει ξεκάθαρο τι θα συμβεί με τον Άγγελο Αναστασιάδη. Και όσο δεν υπάρχουν οριστικές ανακοινώσεις, τίποτα δεν θα πρέπει να αποκλειστεί. Ακόμη και να παραμείνει ο 67χρονος τεχνικός στη «γαλανόλευκη». Άλλωστε, η ΕΠΟ έχει στα χέρια της αυτήν τη στιγμή μια… καυτή πατάτα που θα πρέπει να αποφασίσει τι θα την κάνει.