Η Βρετανία εκδίδει τον Άσανζ στις ΗΠΑ!

| Kafeneio™ |
0
Ο υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας, Σαχίντ Τζαβίντ, έδωσε τη συγκατάθεσή του, όσον αφορά στην έκδοση του Τζούλιαν Άσανζ στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σε δηλώσεις του ο υπουργός επιβεβαίωσε τις πληροφορίες των τελευταίων ημερών, λέγοντας ότι υπήρξε ένα αίτημα από πλευράς των ΗΠΑ....
για έκδοση του ιδρυτή του Wikileaks, το οποίο υπέγραψε την Τετάρτη.

Οι ΗΠΑ κατηγορούν τον 47χρονο για δημοσιοποίηση απόρριτων εγγράφων και παραβίαση ηλεκτρονικών υπολογιστών της κυβέρνησης. Συνολικά ο Άσανζ αντιμετωπίζει 18 κατηγορίες.

Ο Τζαβίντ υπογράμμισε ωστόσο, ότι παρά το γεγονός ότι ο ίδιος υπέγραψε το αμερικανικό αίτημα, εντούτοις η τελική απόφαση εναπόκειται στα βρετανικά δικαστήρια.

Το τελευταίο διάστημα εκφράζονται ανησυχίες για την κατάσταση της υγείας του 47χρονου, με το Wikileaks να επιρρίπτει ευθύνες στις απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσής τους κατά τα επτά χρόνια που βρισκόταν στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο.


Η επόμενη ακρόαση για την υπόθεση του Άσανζ είναι προγραμματισμένη για αύριο και αναλόγως της υγείας του αυτή θα γίνει είτε στο δικαστήριο, είτε στο νοσοκομείο των φυλακών όπου βρίσκεται.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)