Οργή Ερντογάν κατά Μακρόν: Τον χαρακτήρισε ατζαμή – Ποιος ήταν ο λόγος

| Kafeneio™ |
0
Όπως φαίνεται η θέση της Γαλλίας στο ζήτημα της Κύπρου ενόχλησε ιδιαίτερα τον Σουλτάνο.

Ξέσπασμα Ερντογάν κατά Μακρόν μετά την στήριξη στην Κύπρο για τις γεωτρήσεις. Για ατζαμή Μακρόν που δεν έχει ακόμη συνηθίσει τα καθήκοντά του έκανε λόγο ο Σουλτάνος. Όσοι ζουν στην Κύπρο έχουν τα ίδια δικαιώματα είπε ο τούρκος πρόεδρος....
Δεν κάνει πίσω για τους S-400 και περιμένει τα πρώτα οπλικά συστήματα στις αρχές Ιουλίου.

Οργισμένη αντίδραση του Ταγίπ Ερντογάν κατά του Εμανουελ Μακρόν, μετά την στήριξη που πρόσφερες στην Κύπρο ο Γάλλος πρόεδρος αναφορικά με το θέμα των γεωτρήσεων της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο.

Ο κ. Ερντογάν ήταν πολύ εκνευρισμένος με τον γάλλο πρόεδρο και κατά την επιστροφή του από το Τατζικιστάν και από τη σύσκεψη κορυφής χωρών της Ασίας είπε στους δημοσιογράφους: «Εκείνοι που έχουν δικαίωμα να μιλούν για την ανατολική Μεσόγειο, μπορούν να μιλήσουν. Από πότε έχει η Γαλλία το δικαίωμα να μιλήσει για την ανατολική Μεσόγειο; Εχει παράλια στην ανατολική Μεσόγειο;”.

Μάλιστα δεν δίστασε να χαρακτηρίσει τον Μακρόν “ατζαμή” και πως δεν έχει συνηθίσει ακόμη τα καθήκοντά του και πως αυτό θα πάρει καιρό.
Η οργή του Ερντογάν ξεκινά από το γεγονός πως οι επτά χώρες του ευρωπαικού νότου εξέφρασαν την απόλυτη στήριξή τους στην Κύπρο, με διακύρηξη που υπέγραψαν την Παρασκευή στη Μάλτα.


Εκεί μεταξύ άλλων ζήτησαν από την Τουρκία να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο και κάλεσαν την Ευρωπαική Ένωση να αναλάβει πρωτοβουλίες και να πάρει μέτρα να συνεχιστεί η τουρκική αυθαιρεσία.

Ερντογάν: Ίσα δικαιώματα όσοι ζουν στην Κύπρο.
«Εμείς είμαστε μία από τις εγγυήτριες χώρες στην Κύπρο. Η Ελλάδα και η Μ. Βρετανία είναι επίσης εγγυήτριες χώρες. Η Γαλλία τι κάνει εκεί;» και τόνισε πως «όσοι ζουν στην Κύπρο, Τούρκοι ή Ελληνες, έχουν ίσα δικαιώματα και μερίδια».

«Αν πρόκειται να πει ότι η εταιρεία TOTAL έχει κάνει συμφωνίες, ας αφήσει την TOTAL να μιλήσει τότε. Εσείς, η Γαλλία, δεν έχετε κανένα δικαίωμα να μιλάτε», κατέληξε.

Δεν κάνει πίσω για τους S-400
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε και στο θέμα των S-400 και ξεκαθάρισε για μια ακόμη φορά πως η συμφωνία έχει κλείσει και πως περιμένει τα πρώτα οπλικά συστήματα στις αρχές Ιουλίου.

«Η απόφασή μας είναι ξεκάθαρη. Δεν θα συμβιβαστούμε στο θέμα των S-400», ενώ τόνισε πως το ίδιο θα κάνει και μετα αμερικανικά F-35. Τέλος σε μια προσπάθεια να ηρεμήσει το κλίμα, ανέφερε πως το θέμα θα λυθεί σύντομα και πως θα υπάρξει πρόβλημα με τους δυο “μεγάλους συμμάχους” του στο ΝΑΤΟ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)