Άνθρακες ο θησαυρός! Φραστική η αντίδραση της Ε.Ε. στις τουρκικές προκλήσεις

| Kafeneio™ |
Ενώ Κύπρος και Ελλάδα καλλιεργούν αυταπάτες για κυρώσεις από την Ε.Ε. στην Άγκυρα για τις τουρκικές ενέργειες στην κυπριακή ΑΟΖ, σύμφωνα με πηγές τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, οι αντιδράσεις θα περιοριστούν σε… απλή φραστική αποδοκιμασία της Τουρκίας!
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν αναμένεται να αναληφθεί δράση κατά της Τουρκίας, με τη λήψη των οποιωνδήποτε αποτρεπτικών μέτρων ή κυρώσεων σε βάρος της.
Όπως μεταδίδει το πρακτορείο, στην ανακοίνωση που θα δημοσιοποιηθεί μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής (την Πέμπτη και την Παρασκευή) αναμένεται να διατυπωθεί μια προειδοποίηση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου προς την Άγκυρα....

Προσχέδιο της ανακοίνωσης των υπουργών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, που βρίσκεται υπό διαμόρφωση, αναφέρει πως η Τουρκία «συνεχίζει να απομακρύνεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση». Στο ίδιο κείμενο απευθύνεται κάλεσμα στην Άγκυρα να σταματήσει τις «παράνομες γεωτρήσεις»της.
Πέραν αυτών ουδέν, καθώς δεν υπάρχει διάθεση για κάτι περισσότερο και δραστικό. Άλλωστε, στο πλευρό της Τουρκίας, εκτός από τη Βρετανία, έχουν ταχθεί και η Βουλγαρία, η Ρουμανία και η Ουγγαρία.