Brexit: Τρίζει η καρέκλα της Μέι από ομάδα βουλευτών

| Kafeneio™ |
Το Brexit έχει πλήξει την κυβέρνηση Μέι σε σημείο που να επιδιώκεται η απομάκρυνσή της.

Κορυφαίο στέλεχος των Συντηρητικών θα ζητήσει την παραίτηση της Τερέζα Μέι για τους χειρισμούς στο Brexit.

Αυτό αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας The Sunday Times....
, με το στέλεχος να μιλά για ομάδα βουλευτών που θα επιχειρήσουν να την ρίξουν εξαιτίας του Brexit.

Ο Γκρέιαμ Μπρέιντι, πρόεδρος της ισχυρής Επιτροπής 1922, σκοπεύει να πει στη Μέι ότι το 70% των βουλευτών του Συντηρητικού Κόμματος θέλουν να υποβάλει την παραίτησή της εξαιτίας του τρόπου που χειρίστηκε το Brexit, κατά το ρεπορτάζ που δημοσιεύει η κυριακάτικη έκδοση των Τάιμς του Λονδίνου. Στο ρεπορτάζ δεν κατονομάζονται οι πηγές της εφημερίδας.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ η Μέι μπόρεσε να επικρατήσει τον Δεκέμβριο στη διαδικασία χορήγησης ψήφου εμπιστοσύνης και, βάσει των κανονισμών του κόμματος, η ηγεσία της δεν μπορεί να αμφισβητηθεί για τουλάχιστον έναν χρόνο. Ωστόσο, εντείνεται η φημολογία περί του ότι οι Συντηρητικοί θα τροποποιήσουν τον κανονισμό για να επιτραπεί να τεθεί εκ νέου υπό αμφισβήτηση η προεδρία της.


Στις τάξεις των Τόρις επικρατεί γενικευμένη δυσαρέσκεια για τον τρόπο με τον οποίο η Μέι χειρίστηκε τη διαδικασία του Brexit που υποτίθεται πως θα ολοκληρωνόταν την 29η Μαρτίου, κατόπιν αναβλήθηκε για τη 12η Απριλίου, και πλέον αναμένεται να γίνει την 31η Οκτωβρίου, αφού η πρωθυπουργός απέτυχε και στις τρεις προσπάθειες που κατέβαλε η Βουλή των Κοινοτήτων να εγκρίνει τη Συμφωνία Αποχώρησης που διαπραγματεύθηκε με τις Βρυξέλλες.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας ήδη προσφέρθηκε να υποβάλει την παραίτησή της στην περίπτωση που τα μέλη του βρετανικού κοινοβουλίου ενέκριναν τη Συμφωνία για το Brexit