Μητσοτάκης: Καταθέτουμε πρόταση δυσπιστίας κατά του Πολάκη

| Kafeneio™ |
1
Πρόταση μομφής κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλο Πολάκη, καταθέτει ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά το Πάσχα, όπως ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής.

«Ντιμπέιτ δεν ήθελες κύριε Τσίπρα; Θα το έχεις εδώ στη Βουλή και πάρε τον Πολάκη αγκαλιά», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε χαρακτηριστικά:...
«Ο κόμπος έφθασε στο χτένι. Δεν ανεχόμαστε άλλο τη στάση του κ. Πολάκη. Με βάση το άρθρο 84 παρ 2 του Συντάγματος και το άρθρο 142 του Κανονισμού της Βουλής, μετά το Πάσχα η ΝΔ καταθέτει πρόταση δυσπιστίας κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας και ελάτε να δούμε αν θέλουμε μια Ελλάδα των πολλών ή μια Ελλάδα των Πολάκηδων».

Ο πρόεδρος την ΝΔ ανέβηκε στο βήμα, στο πλαίσιο συζήτησης του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας που ψηφίζεται σήμερα, εν μέσω έντονων αντιδράσεων από την αντιπολίτευση.

«Πρόθεσή μου ήταν να πάρω το λόγο και να μιλήσω για το εκτρωματικό νομοσχέδιο Γαβρόγλου που δίνει τη χαριστική βολή στην πολύπαθη τριτοβάθμια εκπαίδευση, ισοπεδώνει την τεχνολογική εκπαίδευση, δημιουργεί τμήματα με πελατειακά κριτήρια με βουλευτικές τροπολογίες της τελευταίας στιγμής...», σχολίασε λαμβάνοντας το λόγο ο κ. Μητσοτάκης. «Βγάζετε όλα σας τα ιδεολογικά απωθημένα στη δημόσια εκπαίδευση», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια όμως ανεβάζοντας τους τόνους επεσήμανε ότι δεν θα μιλούσε για την Παιδεία, διότι «η επικαιρότητα έχει τη δική της δυναμική. Αναφέρθηκε στην ανεκδιήγητη ανάρτηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη που όπως είπε «άφησε απαράδεκτα υποννοούμενα για έναν άνθρωπο του οποίου η προσωπική διαδρομή αποτελεί παράδειγμα για όλους μας. Έτσι αντιλαμβάνεστε μια κοινότητα ίσων ευκαιριών; Εσείς που τον υποστηρίζεστε σιωπηλά...»... Και συνέχισε: «Τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο τον γνώρισα πριν από λίγους μήνες. Ο Στέλιος δεν έχει την ανάγκη μας. Εμείς, η κοινωνία έχουμε την ανάγκη του... Υπάρχουν όμως ορισμένες στιγμές που η σταγόνα ξεχειλίζει το ποτήρι... Είναι ζήτημα αξιοπρέπειας, ζήτημα ήθους... ».

Δημοσίευση σχολίου

1Σχόλια
  1. Ο πολακισμός αναγνωρίσθηκε στην Βουλή, ως επίσημη ιδεολογία της κυβέρνησης.
    Απόλυτη στήριξη Τσίπρα στον Πολάκη.
    Αυτή είναι η Αριστερά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου