Σοκ στη ΔΕΗ: Βουτιά η μετοχή 38% – Της στοίχησαν ακριβά οι ζημιές

| Kafeneio™ |
0
Τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν σχετικά με το κόστος των ζημιών στη ΔΕΗ έπληξαν τις μετοχές της.

Επτά πυροκροτητές είναι έτοιμοι να πυροδοτήσουν την έκρηξη της βόμβας της ΔΕΗ κι ενώ τα ζημιογόνα οικονομικά αποτελέσματά της βούλιαξαν...
τη μετοχή της τις τελευταίες δύο μέρες κατά 38%, χάνοντας 114,8 εκατ. ευρώ από την αξία κεφαλαιοποίησής της.

Από την ετήσια έκθεση των οικονομικών αποτελεσμάτων και τις παρατηρήσεις του ανεξάρτητου ορκωτού λογιστή Ernst & Young αποκαλύπτεται η ανάγκη ώστε η δημόσια εταιρεία να λάβει πρόσθετα μέτρα προκειμένου να «αρθεί η ουσιώδης αβεβαιότητα» της συνέχισης της δραστηριότητας. Τα μέτρα αυτά εμμέσως πλην σαφώς είναι οι αυξήσεις των τιμολογίων ρεύματος. Οπως αναφέρεται στις σημειώσεις της έκθεσης, ο όμιλος δεν έχει μηχανισμούς ανάκτησης κόστους και είναι εκτεθειμένος σε πιθανές σημαντικές αυξήσεις των διεθνών τιμών εκπομπών αερίων CO2 και της χονδρικής τιμής ρεύματος.

Από την επεξεργασία των οικονομικών καταστάσεων της δημόσιας εταιρείας αναδεικνύονται οι καταστροφικές επιλογές της κυβέρνησης καθώς και οι ετεροχρονισμένες απόπειρες της διοίκησης της εταιρείας στη λήψη μέτρων για τη διάσωσή της και τη μετάβασή της στην επόμενη μέρα της απελευθερωμένης αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

-Τι θα ισχύσει με τις δημοπρασίες ΝΟΜΕ


-Οι επιπτώσεις του μονοπωλίου της ΔΕΗ

-Οι κίνδυνοι των μειωμένων εσόδων της εταιρείας

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)