Τι αναφέρει το ΒΒC για «Μακεδονική μειονότητα» μετά την επιστολή της Αθήνας

0
Tην επιστολή του Έλληνα πρέσβη στο Λονδίνο Δημήτρη Καραμήτσου - Τζιρά για το δημοσίευμά του περί σλαβομακεδονικης μειονότητας, που προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων στη χώρα μας, δημοσίευσε την Παρασκευή το BBC. 
Πλέον, το βρετανικό δίκτυο σημειώνει στο τέλος του επίμαχου άρθρου με διευκρίνισή του ότι έχει τονιστεί...

με περισσότερες πληροφορίες η ελληνική θέση, και ότι έχει αφαιρεθεί "κάποιο λάθος" που αφορούσε την αλλαγή του συντάγματος της γείτονος. 

"Η ελληνική κυβέρνηση αναγνωρίζει επισήμως μόνο μία μειονότητα, τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης. Ιστορικά, έχει θεωρήσει τους Σλαβομακεδόνες ως γλωσσική και όχι εθνική ομάδα, αναφέροντας τους ως σλαβόφωνους Έλληνες ή δίγλωσσους Έλληνες, (ενώ η συμφωνία για το όνομα της Βόρειας Μακεδονίας απαιτεί συνταγματικές αλλαγές από τη χώρα για να αφαιρέσουν τις αναφορές σε μειονότητα στην Ελλάδα)". 

"H συμφωνία των Πρεσπών αναφέρει ότι η εθνικότητα του λαού της Βόρειας Μακεδονίας είναι 'Μακεδόνας/πολίτης της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας - κάτι που, όπως σημειώνει εμφατικά η ελληνική κυβέρνηση, δεν κάνει καμία αναφορά για μια μακεδονική εθνότητα" σημειώνει χαρακτηριστικά το BBC.



Ενδεχόμενο ζήτημα «ελληνικών υποχρεώσεων», αλλά ελληνική «εσωτερική υπόθεση και θέμα ελληνικής συζήτησης», χαρακτήρισε ο Νίκολα Ντιμιτρόφ, σε αποκλειστική συνέντευξή του στoν ΣΚΑΪ και τον Αλέξη Παπαχελά, το δημοσίευμα του BBC για υποτιθέμενη ύπαρξη «μακεδονικής μειονότητας» στην Ελλάδα. 

Σημειώνεται ότι ο Νίκολα Ντιμιτρόφ ρωτήθηκε για το αν θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα με τη συμφωνία των Πρεσπών εάν έρθει ξανά στην εξουσία μια κυβέρνηση τύπου Γκρούεφσκι, αλλά και πάλι απέφυγε να πάρει θέση. 

Τι αναγράφεται ακριβώς από το βρετανικό δίκτυο 


H επιστολή της Αθήνας στο BBC 




Πηγή: skai.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)