Γρίπη: Στους 39 ο αριθμός των νεκρών - Οι περισσότεροι δεν είχαν εμβολιαστεί

kafeneio sp
0

Οι νεκροί από την εποχική γρίπη ανέρχονται πλέον στους 39. Προβληματισμός γιατί οι περισσότεροι από τους θανόντες δεν είχαν κάνει το σχετικό εμβόλιο...

Στους 39 ανέρχονται πλέον οι νεκροί από τη γρίπη, μεταξύ αυτών και ένα βρέφος κάτω των 12 μηνών.

Όπως ανέφερε το ΚΕΕΛΠΝΟ το βρέφος έπασχε από υποκείμενο νόσημα το οποίο έκανε την κατάσταση της υγείας του ακόμα πιο δυσχερή.

Σε σχέσης με τους υπόλοιπους θανόντες πρόκειται κυρίως για άτομα από 25 ετών και άνω τα οποία στο μεγαλύτερό τους μέρος δεν είχαν εμβολιασθεί, αφού το 82% δεν έχει κάνει το εμβόλιο κατά της γρίπης που καλύπτει τον ιό Η1Ν1.

Όπως ανακοίνωσαν οι υπεύθυνοι του ΚΕΕΛΠΝΟ, μέχρι σήμερα 165 άτομα νοσηλεύτηκαν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας σε σοβαρή κατάσταση λόγω επιπλοκών από τη γρίπη.

Την ίδια ώρα οι ειδικοί επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τα χαμηλά ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης στη χώρα και τονίζουν πως ακόμη και σήμερα δεν είναι αργά.

Κρούσματα στη Λάρισα

Εν τω μεταξύ ένα επιβεβαιωμένο περιστατικό ασθενή με γρίπη Η1Ν1 φαίνεται πως νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Λάρισας, ενώ άλλα επτά περιστατικά νοσηλεύονται με τα ίδια συμπτώματα και θεωρούνται ύποπτα χωρίς όμως να έχουν ταυτοποιηθεί.

Όπως σημείωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής των δυο νοσοκομείων της πόλης Παναγιώτης Νάνος, το επιβεβαιωμένο περιστατικό που φέρει το στέλεχος Η1Ν1 είναι μια γυναίκα 52 ετών από την Λάρισα και η οποία νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου.

Στην ίδια ΜΕΘ νοσηλεύεται και ένας άνδρας 53 ετών που θεωρείται ύποπτο περιστατικό, καθώς έχει τα συμπτώματα της γρίπης Η1Ν1 αλλά δεν έχει ταυτοποιηθεί.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)