Οργιώδες παρασκήνιο και Καμμένος μαινόμενος- Θρυαλλίδα η Συμφωνία των Πρεσπών

Ήταν γνωστό ότι η ολοκλήρωση των διαδικασιών στην πΓΔΜ θα λειτουργούσε ως θρυαλλίδα για τη σχέση των δύο κυβερνητικών εταίρων αφού ο Π. Καμμένος ένεκα της ανάγκης του να διασωθεί ( sic) πολιτικά, θα έπαιρνε το όπλο του απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα, με αιχμή τη Συμφωνία των Πρεσπών. 

Το εναρκτήριο λάκτισμα ωστόσο για το φευγιό του από την Κυβέρνηση, δόθηκε από τον ίδιο μάλλον άγαρμπα, το βράδυ του Σαββάτου, με οργίλα tweets...
που μιλούσαν για "αποστασία", εκβιασμό, απόπειρα εξάγοράς του κόμματός του ( από ποιον;) και άλλα τέτοια κεχαριτωμένα που μοιάζει να ανοίγουν το καπάκι δυσώδους ...φρεατίου για τη σχέση των μέχρι και σήμερα συγκυβερνητών.

Αξιοποιώντας μια συνέντευξη του Νίκου Κοτζιά, ο Π. Καμμένος επιτέθηκε μέσω του πρώην ΥΠΕΞ στον Αλέξη Τσίπρα κατ ουσίαν, εγκαλώντας τον για σχέδιο αποστασίας. Παραλλήλως, ανακοίνωσε πως ό,τι κόμματικό όργανο έχουν οι ΑΝΕΛ ( κοινοβουλευτική ομάδα και Εκτελεστική Επιτροπή) θα συνεδριάσουν διαδοχικά την Τετάρτη, αυξάνοντας την πίεση στον πρωθυπουργό.

Μένει να φανεί τα προσεχή εικοσιτετράωρα ( πιθανότατα και δια συνάντησης Τσίπρα- Καμμένου) εάν ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ θα αποχωρήσει άμεσα από την κυβέρνηση, ακόμη και αυτή την εβδομάδα ή θα δώσει ...ραντεβού στο κόμμα του για διαζύγιο από τον ΣΥΡΙΖΑ, στο προσεχές μέλλον.

Απαντήσεις Τσίπρα- Σκουρλέτη

Στις απειλές Καμμένου κυβέρνηση τε και κόμμα απάντησαν αστραπιαία.

Ο Αλέξης Τσίπρας από τη Σαμοθράκη του διαμήνυσε ότι πίσω δεν πρόκειται να κάνει στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών χωρίς να υπολογίζει κόστος και ρίσκο ενώ ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτης διερωτήθηκε για τι σόι "αποστασία" μιλάει ο ΥΠΕΘΑ από τη στιγμή που οι βουλευτές του είναι βουλευτές της Κυβέρνησης συνεργασίας.

Σήμερα στις 12 συνεδριάζει υπό τον Αλέξη Τσίπρα η πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία είναι βέβαιο ότι θα ασχοληθεί και με το πώς και πού πάει η συγκυβέρνηση με φόντο τις νέες εξελίξεις.

Μήνυμα σε Καμμένο "έστειλε" και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος διατυπώνοντας την βεβαιότητα πως η Κυβέρνηση διαθέτει την απαιτούμενη κοινοβουλευτική πλειοψηφία τόσο για να εξαντλήσει την θητεία της όσο και για να κυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ψήφος εμπιστοσύνης

Στο παρασκήνιο οργιάζουν τα σενάρια για το πώς πρέπει να κινηθεί ο Αλέξης Τσίπρας μετά την αποχώρηση Καμμένου ( και αναλόγως των "ντεσιμπέλ" του διαζυγίου).

Το ενδεχόμενο να ζητήσει ο Αλέξης Τσίπρας ψήφο εμπιστοσύνης από την ελληνική βουλή , παραμένει στο τραπέζι όπως ανέφερε σχετικώς το Capital.gr, το Σάββατο ( ενώ απομακρύνεται το σενάριο να καταθέσει η Ν.Δ πρόταση δυσπιστίας).

Στην περίπτωση που ο κ. Τσίπρας ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης είναι βέβαιον ότι έχει υπολογίσει πως τα κουκιά του βγαίνουν. ( Δεν θα πρόκειται δηλαδή για "τεχνητή" κρίση προκειμένου να πέσει και να οδηγήσει τη χώρα στις κάλπες).

Στους διατεθειμένους να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στον Α. Τσίπρα και την Κυβέρνησή του, συγκαταλέγονται από τους ΑΝΕΛ, οι :Θανάσης Παπαχριστόπουλος, όπως δήλωσε και χθες στο Capital.gr, Κώστας Ζουράρις, 'Ελενα Κουντουρά, κατά κάποιους ακόμη και ο "σιωπηλός" Κόκκαλης.

Στην περίπτωση αυτή, ο Π.Καμμένος θα μείνει και τυπικά χωρίς κοινοβουλευτική ομάδα.

Κατά τα λοιπά, ψήφο εμπιστοσύνης σε Τσίπρα, θα έδιναν πιθανότατα και οι Κατερίνα Παπακώστα- Σπύρος Δανέλλης.

Η συνέχεια, επί της οθόνης.