Το Μακεδονικό λήγει τη συγκυβέρνηση


Ο κύβος ερρίφθη και την Κυριακή στις 10.30 το πρωί θα επισημοποιηθεί το πολιτικό διαζύγιο μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Πάνου Καμμένου και άρα μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων. Το τελικό ραντεβού πραγματοποιείται μετά από σειρά τηλεφωνικών επικοινωνιών μεταξύ των δύο πολιτικών που ξεκίνησαν από την Παρασκευή που μας πέρασε και συνεχίστηκαν και το Σάββατο...


Ο Πάνος Καμμένος θα ανακοινώσει στον πρωθυπουργό την απόφαση του να αποχωρήσει από την κυβέρνηση. Παράλληλα, στα πλαίσια της πολιτικής συνεννόησης μεταξύ τους θα ζητήσει από τον πρωθυπουργό ξεκάθαρα να προχωρήσει στην απομάκρυνση υπουργών και υφυπουργών που ανήκουν στους Ανεξάρτητους Έλληνες. 

Πρόκειται για ζήτημα αρχής, όπως το θέτει ο μέχρι σήμερα υπουργός Άμυνας και αδιαμφισβήτητα αναμένει πως ο Αλέξης Τσίπρας θα αποδεχτεί αυτό το αίτημα. Βεβαίως, και σύμφωνα με το πολιτικό ρεπορτάζ, σε περίπτωση που ο πρωθυπουργός δεν ικανοποιήσει το αίτημα του Πάνου Καμμένου σχετικά με την πλήρη αποχώρηση όλων των κυβερνητικών στελεχών που ανήκουν στους ΑΝΕΛ, τότε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων φέρεται να διατηρεί το δικαίωμα μιας αυτονόητης πολιτικής αντίδρασης. Σε περίπτωση που αρνηθούν να απομακρυνθούν οι Κουντουρά-Κόκκαλης, και αυτό γίνει αποδεκτό από τον πρωθυπουργό, τότε θα θεωρηθεί από τον Πάνο Καμμένο ως Casus Belli.