Νέα προβλήματα από την κακοκαιρία στη βόρεια Ελλάδα: Πού χρειάζονται αλυσίδες, ποια σχολεία μένουν κλειστά

Χιόνια έπεφταν το πρωί περιφερειακά της Θεσσαλονίκης, ακόμη και στο κέντρο της πόλης, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις των μετεωρολόγων.

Το νέο κύμα κακοκαιρίας, η «Υπατία», που επηρεάζει όλη τη χώρα επισκέπτεται και τη βόρεια Ελλάδα με χιονοπτώσεις ακόμη και στα πεδινά...

Σύμφωνα με τον Μετεωρολογικό Σταθμό Μακεδονίας, χιονίζει στις περισσότερες περιοχές της κεντρικής και δυτικής Μακεδονίας.

Η χιονόπτωση θα συνεχιστεί μέχρι αργά το μεσημέρι, δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο επικεφαλής του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μπάμπης Στεργιάδης.

Διευκρίνισε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν προβλήματα στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας, τόνισε ότι επιχειρούν 100 μηχανήματα και επισήμανε ότι όλα τα οδικά δίκτυα στη Θεσσαλονίκη είναι καθαρά και δεν χρειάζονται αλυσίδες. Σε κάθε περίπτωση, γίνονται διαρκώς ρίψεις αλατιού και αποχιονισμοί όπου χρειάζεται. Στο μεταξύ, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχουν κηρυχθεί οι νομοί Χαλκιδικής και Κιλκίς και ο δήμος Σιντικής στις Σέρρες.

Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια των αστικών λεωφορείων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Μικρά προβλήματα καταγράφονται στην κυκλοφορία εξαιτίας του χιονιού που συνεχίζει να πέφτει και του παγετού που υπάρχει στο οδόστρωμα από την κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών. Ορισμένες τροποποιήσεις έγιναν στα δρομολόγια αστικών λεωφορείων που εξυπηρετούν περιοχές περιφερειακά της πόλης.

Στην αναστολή της λειτουργίας των σχολείων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, για σήμερα Τετάρτη προχώρησε ο δήμος Θεσσαλονίκης, εξαιτίας της χιονόπτωσης. Σε ανακοίνωση του κεντρικού δήμου τονίζεται ότι οι διευθυντές και οι διευθύντριες των σχολείων καλούνται να ενημερώσουν τους γονείς, ούτως ώστε να φροντίσουν για την αποχώρηση των μαθητών.